©Reuters
©Reuters

Velika pobeda Rome! Dovbik pokupljen Atletiku ispred nosa

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 20:15

Na Olimpiku se baš isprsili za najboljeg strelca Primera, Jorgandžije doživele ozbiljan logistički poraz

Došao je Čolo Simeone pre 13 godina na Visente Kalderon i oživeo čitav klub na svim poljima - rezultatski, finansijski, logistički. Atletiko je iz sezone u sezonu rastao i postajao klub sve većih ambicija, izgradio monumentalan stadion, otkinuo par pehara Realu i Barsi na domaćim frontovima, igrao finala Lige šampiona, osvajao Lige Evrope, ali kao da sve više i više dolazi do određenog zasićenja po pitanju ustrojenosti načina na koji klub funkcioniše. To se sve više primećuje i na transfer pijaci, a Atletiko je ozbiljan udarac na tom polju doživeo od Rome, nešto što je do skoro delovalo nezamislivo, uz svo poštovanje prema veličini Vučice. Ipak je Atletiko poslednjih godina bio na stepeniku iznad po pitanju finansijskih mogućnosti.

Ukrajinski napadač Artem Dovbik već je bio viđen u Atletiku, trebalo je da pojača Madriđane u sklopu posla vrednog 35.000.000 evra, ali je sve pokvarila Roma koja je izjednačila ponudu za obeštećenje Đironi i pridodala i 15 odsto od sledeće prodaje, a osvajaču Pićićija iz prethodne sezone ponudila značajno bolje lične uslove i fiksnu platu od 3.500.000 evra po sezoni, uz mogućnost da ona naraste na cifru od 4.000.000 do 5.000.000 evra u zavisnost od ispunjenja bonusa.

Izabrane vesti

Gazeta delo Sport dodaje da je Dovbik u petak odbio da razgovara sa Čolom Simeoneom kada je argentinski trener želeo da učini poslednji pokušaj da ubedi napadača. Dovbik jednostavno nije želeo da sluša dalja ubeđivanja od trenutka kada mu je menadžer Oleksej Lundovski saopštio Romine uslove

"Atletiko je sjajan klub, ali nismo videli ozbiljan projekat za Artema i njihova ekonomska ponuda je znatno inferiornija od ponude drugog kluba zainteresovanog za najboljeg strelca La Lige“, ​​rekao je Lundovski pre dva dana, a sada je jasno da je mislio na Romu.

Dovbik je prethodne sezone u svim takmičenjima odigrao 41 utakmicu, dao 25 golova i upisao deset asistencija. Momak iz Čerkasija je stigao u Đironu avgusta prošle godine iz Dnjepra za nešto više od 7.000.000 evra, a sada će najprijatnije iznenađenje Primere iz prethodne sezone inkasirati pet puta više novca, uz pomenutih 15 odsto od sledeće prodaje. Dovbik će postati četvrta najskuplja kupovina u istoriji Rome, posle Patrika Šika (42.000.000), Tejmija Ejbrahama (41.000.000) i Gabrijela Batistute (36.000.000).


tagovi

Artjom DovbiktransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara