Hviča Kvarachelija (©Reuters)
Hviča Kvarachelija (©Reuters)

Velika pobeda Napolitanaca: Hviča Kvarachelija ostaje za platu kojoj bi se u Engleskoj smejali

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.23. | 14:19

Ali ko bude hteo da ga kupi, moraće dobro da se isprsi

Pre no što je došao na Apenine samo su probrani ljubitelji fudbala van zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza čuli za njegovo ime. U Napulju je međutim Hviča Kvarachelija pokazao ko je i šta je i sada cela planeta bruji o njemu. Mnogi će ga sada još više zavoleti, jer je 22-godišnji Gruzin prihvatio da produži ugovor sa Napolijem iako je – to je svima jasno – mogao da bira gde će ovog leta.

Međutim, kako navodi pouzdani Santi Una sa portala Foot Mercato ljubimac Napolijevih navijača je upravo prihvatio da produži ugovor sa izvesno novim šampionom Italije. I to za znatno manje novca no što je mogao da uzme od bogatijih evropskih klubova.

Izabrane vesti

Kvarachelija je navodno dogovorio produžetak saradnje do 2028. godine, a u tom novom ugovoru neće biti izlazne klauzule što znači da će svaki udvarač morati da bude spreman da plati najmanje 100.000.000 evra, jer bez te sume Aurelio de Laurentis neće ni razmišljati o prodaji fudbalera koji je ove sezone postigao 14 golova i namestio još 16.

Mnogo više no što se očekivalo od momka plaćenog deset puta manje, svega 10.000.000 evra.

A što se tiče Hvičine plate dobio je i on veliku povišicu, ali u poređenju sa onim što je mogao da uzme u nekim drugim sredinama – smešno malo para. Umesto dosadašnjih 1.000.000 evra po sezoni, primaće 2.500.000 evra. Sa svim bonusima mogla bi da naraste na 4.000.000 evra godišnje.

Ako bismo je poredili sa novcem koji je mogao da iznudi u Premijer ligi recimo – to je sasvim druga dimenzija. Retki klubovi, pa čak i oni koji se bore za opstanak, nemaju tamo nekoliko plaćenijih fudbalera. Međutim, u Napulju je to vrhunac koji je mogao da dobije. Trenutno je najplaćeniji igrač Viktor Osimen sa primanjima koja uz sve bonuse mogu da dobace do 5.000.000 evra godišnje. Kvarachelija će biti odmah iza.



tagovi

Hviča Kvarachelija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara