Tangi Kuasi (©Reuters)
Tangi Kuasi (©Reuters)

Velika pobeda Bajerna - Kuasi pet godina u Minhenu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.06.20. | 18:56

Pari Sen Žermen izgubio bitku za jednog od svojih najtalentovanijih igrača...

Pari Sen Žermen je izgubio bitku! Pari sen Žermen je izgubio jednog od svojih najtalentovanijih igrača! Tangi Kuasi 1. jula napušta Park Prinčeva kao slobodan igrač.

Ovu informaciju plasirao je RMC, a nedugo zatim potvrdio nemački Bild. Pre nekoliko dana pisali smo da će Tangi na posle svog 18. rođendana doneti konačnu odluku - da li ostaje u PSŽ i potpisuje profesionalni ugovor, ili će se odlučiti za neku od dve najatraltivnije ponude koje je imao u tom momentu: Milan i RB Lajpcig. Na kraju, Kuasi je odbio PSŽ, ali odbio je i te dve atraktivne ponude i odlučio se za četvrtu.

Izabrane vesti

Veliki pobednik je Bajern Minhen. Bez cena uloženog u obeštećenje Bavarci su došli do jednog od najboljih tinejdžera na planeti kada govorimo o defanzivcima. Prema pisanju francuskih i nemačkih medija ugovor je potpisan na pet godina.

Tangiju Kuasiju RB Lajpcig i Milan nudili su samo za potpis 5.000.000 evra. Za sada nije poznato koliko se Bajern otvorio i da li je možda većom cifrom privoleo mladog Francuza.

Na ovaj način Kuasi sledi neke poznate primere talenata zanemarenih u Parizu, pa procvetalih, kao što su Musa Dijabi (Leverkuzen), Kristofer Nkunku (RB Lajpcig), ili nešto ranije Kingsli Koman (Juventus, pa Bajern). Očito da ga Tomas Tuhel nije ubedio da će iduće sezone imati minutažu koju je zahtevao, a Bajern će nastaviti da renovira zadnju liniju. Pošto se očekuje odlazak Džeroma Boatenga nema sumnje da će Kuasi imati ozbiljnu ulogu u rotaciji.

On se ove sezone pojavio našest utakmica u dresu PSŽ-a i postigao je dva gola.

Kuasi ne bi trebalo da ima nikakvih problema s adaptacijom u Minhenu pošto dolazi u sredinu gde već ima pet Francuza - Kingsli Koman, Korentan Tolisao, Miakel Kjuzans, Lukas Ernandez i Benžaman Pavar.


tagovi

Tangi KuasiLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara