Veliko slavlje Hosea Salomona Rondona (©Reuters)
Veliko slavlje Hosea Salomona Rondona (©Reuters)

Velika karijera fudbalskog Simona Bolivara još jače sija, titula kontinentalnog šampiona ostaje u Meksiku

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 05:45

Hose Salomon Rondon dao dva gola u finalu KONKAKAF Lige šampione i ključno doprineo šestoj tituli Pačuke

Inflacija, nasilje, izbeglice, siromašno odrastanje po kvartovima Karakasa. Sve je to obeležilo život najboljeg fudbalera te jedine južnoameričke reprezentacije koja još nije učestvovala na Svetskom prvenstvu. Venecuelanski centarfor Hose Salomon Rondon je uzimajući u obzir sve životne okolnosti i činjenice da je jedva preživeo tinejdžerski period napravio veliku karijeru, a svojevremeno je stigao i da udahne revolucionarni duh po uzoru na Simona Bolivara, kada je pozivao na smenu čelnih ljudi tamošnjeg saveza zbog zloupotrebe položaja i korišćenja državnog tima u svrhe lične propagande.

Posle osvojenih trofeja sa Zenitom iz Sankt Peterburga i River Plejtom i solidnog broja golova za brojne klubove "liga petica" Rondon je još jednom pokazao klasu i praktično sam rešio finale KONKAKAF Lige šampiona. Gorostasni centarfor dao je dva pogotka za Pačuku u pobedi nad Kolambusom 3:0 (2:0) i tako svom timu doneo šestu titulu šampiona kontinenta. Pačuka je sada prišla na samo jedan pehar zaostatka najtrofejnijem timu - Klub Americi, dok se izjednačila sa Kruz Azulom.

Izabrane vesti

Potvrdili su meksički klubovi da imaju primat nad MLS ekipama i osvojili 18. od poslednjih 19 titula prvaka KONKAKAF zone. Računajući finansijska sredstva koja izdvajaju američki timovi podatak je za nevericu. Nadarenost domaćih igrača i dalje je u kapitalnim razmerama na strani Meksikanaca, a skoro svake godine dobijamo potvrdu takve teze.

Pačuka je već u prvom poluvremenu rešila sve dileme, a do 32. minuta tim Giljerma Almade vodio je 2:0. Na prvi gol Rondona nadovezao se i neodbranjiv udarac Migela Rodrigesa iskosa sa 13, 14 metara, a drugo poluvreme bilo je puko odrađivanje posla i priprema za veliku feštu.

Sada su poznata sva četiri predstavnika KONKAKAF zone na Svetskom klupskom prvenstvu koje bi trebalo da se održi u leto sledeće godine. Monterej, Sijetl, Leon i Pačuka poslednja su četiri osvajača Lige šampione i tako su se automatski kvalifikovali za prvo okupljanje najboljih klubova sveta u novom formatu.



tagovi

PačukaHose Solomon Rondon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara