Dinamo MGTU od minus 16 do dvocifrene pobede, Tambov i drugi put pobedio Mangnitogorsk

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.03.20. | 18:57

Ivan Fešcenko došao do odličnih 40 indeksnih poena

Izuzetno zanimljiva utakmica viđena je u drugoj ruskoj ligi. Domaći Čekboksari Jastrebi nisu uspeli da sačuvaju ogromnu prednost od 16 poena sa pauze, pošto je gostujući Dinamo iz Majkopa odigrao furiozno drugo poluvreme, ubacio čak 60 poena i došao do ubedljive pobede – 87:99.

Veliki doprinos trijumfu dao je Ivan Fešcenko, koji je postigao čak 29 poena (8/10 za dva, 3/5 za tri, 4/5 sa penala) uz sedam skokova i tri asistencije. Dobar je bio i Ilja Aleksandrov, kojeg smo pomenuli kao igrača koji sa lakoćom igra i u petoj deceniji života. On je došao do 18 poena, a Artem Gapošin je postigao dva manje. Sa druge strane, Konstantin Kadikov ubacio je 18 poena, Sergej Žuljkov je došao do jednog manje, a Pavel Koljcov imao je 12 poena na svom kontu.

Izabrane vesti

Bio je meč sa velikim amplitudama, Čeboksari je krenuo odlično u drugoj četvrtini postigao čak 32 poena, ali je nakon toga naglo stao. Posebno ga je koštala poslednja deonica u kojoj je postigao svega deset poena, čime je faktički dozvolio Dinamu iz Majkopa da dođe do pobede.

Do nove, velike pobede došao je Tambov koji je slavio protiv Dinama iz Magnitogorska i to drugi dan uzastopno, pošto je i u sinoć odigranom susretu slavio pobedu – 84:72.

Ovaj meč rešen je u trećoj deonici, gde je Tambov napravio "plus" od 15 poena (25:10), čime je otišao na dvocifrenu prednost kojom je dao sebi odušak pred završnih deset minuta.

Tambov je do pobede predvodio Vasilij Gladišev sa 18 poena, pratio ga je Roman Zagredinov sa jednim poenom manje. Na drugoj strani, Andrej Lisenkov ubacio je 14 poena, dok je Aleksandar Matejev postigao dva manje.

RUSIJA 2 – KOŠARKA

Četvrtak
Čeboksari Jastrebi – Dinamo MGTU Majkop 87:99
/Kadikov 18 – Fešcenko 29/

Tambov – Dinamo Magnitogorsk 84:72
/Gladišev 18 – Lisenkov 14/

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara