Foto: Reuters
Foto: Reuters

Velez i Rasing otvaraju drugu fazu Kupa Dijega Armanda Maradone

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 00:05

Višestruki prvaci Argentine u međusobnom susretu traže formu pred internacionalne izazove

Takmičenje u Kupu Dijega Armanda Maradone nastaviće se utakmicama druge faze takmičenja, a prvi susret odigraće Velez Sarsfild i Rasing klub u okviru plej-auta u noći između petka i subote od 01.10.

Rivali koji se suočavaju sa priličnim oscilacijama u formi pokušaće da upravo od ovog susreta trasiraju pobednički put i podignu moral pred izazove i na internacionalnim pozornicama.

Izabrane vesti

Velez, desetostruki šampion Argentine, prvu fazu takmičenja završio je na trećem mestu iza Himnasije koja je takođe imala devet bodova, ali je zahvaljujući boljem međusobnom učinku završila u šampionskom delu druge faze.

Sa druge strane, Rasing je takmičenje u grupi sa Atletikom Tukumanom, Arsenalom Sarandijem i Unionom završio na poslednjoj poziciji sa pet poraza uz trijumf samo protiv rivala iz Santa Fea na svom terenu.

Pri osvrtu na učinak Rasinga, ipak, treba uzeti u obzir i činjenicu da je paralelno vodio bitke sa Flamengom u okviru osmine finala Kopa Libertadores iz kojih je izašao kao pobednik. Dueli sa brazilskim timom predstavljali su primarni cilj za klub koji se 18 puta peo na argentinski tron, a plasman među osam najboljih obezbedili su posle jedanaesteraca u Riju, na Marakani. Rasing se tako plasirao u četvrtfinale južnoameričke Lige šampiona gde će snage odmeriti sa Bokom Juniors.

Bitke na dva fronta vodi i Velez koji se protiv Universidad Katolike bori za mesto u polufinalu Kopa Sudamerikane i večerašnji susret dočekuje nakon poraza na svom terenu od Čileanskog kluba (1:2). Upravo u tom duelu bili su očigledni problemi sa kojima se suočava Maurisio Pelegrino koji nikako ne uspeva da pronađe dobitnu kombinaciju kad su u pitanju startnih 11 i formacija u kojoj će njegov tim uspeti da demonstrira kvalitet. Ipak, gol Lusera u završnici utakmice očuvao je tračak nade, te će Velez pred revanš pokušati da na megdanu Rasingu podigne moral.

Dobro poznati rivali u bogatoj istoriji su odigrali pregršt duela, a tradicija je na strani Rasinga koji je neporažen u prethodnih osam utakmica. Velez je slast trijumfa (1:0) osetio sad već daleke 2013. godine golom Maura Zaratea, nakon čega je usledilo sedam pobeda Rasinga. Poslednji susret aktuelni rivali su odigrali u avgustu 2019. godine u okviru prvenstva, a meč je završen bez pobednika 2:2.

KUP DIJEGA ARMANDA MARADONE - Plej-aut, Grupa B

Subota

01.10 (2,20) Velez (3,00) Rasing (3,45)

21.10 (2,20) Njuels Old Bojs (3,00) Estudijantes (3,45)

Ponedeljak

23.20 (2,50) Sentral Kordoba (3,00) Godoj Kruz (2,90)



tagovi

Velez SarsfildRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara