Žorž Mikautdaze (Reuters)
Žorž Mikautdaze (Reuters)

Veleobrt: Mikautadze izminirao dogovoren transfer u Monako i prihvatio ponudu iz rodnog grada

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 21:58

Mecu manje para

Kakav rolerkoster za godinu i kusur dana u karijeri Žorža Mikautadzea...

Bio je drugoligaški igrač u Mecu kada se za njega interesovala i Crvena zvezda pa je golgeterski eksplodirao i otišao van njenih finansijskih domašaja. Toliko da je Ajaks prošlog leta investirao u njega kao u kapitalno pojačanje. Platio je Mecu fiksnih 16.000.000 evra uz opciju za još 4.000.000 evra kroz bonuse. Transfer iz snova se pretvorio u horor. Mikautadze je bio jedan od simbola Ajaksove propasti od sezone i posle samo šest meseci su ga vratili natrag u Mec na pozajmicu.

Izabrane vesti

Tamo je opet fudbalski oživeo, dao 13 golova na 20 mečeva u Ligi 1, a u međuvremenu sa reprezentacijom Gruzije izborio istorijski plasman na Evropsko prvenstvo. Cena mu je opet skočila, a Mec zadovoljno trljao ruke. Iskoristili su opciju da ga otkupe od Ajaksa za unapred dogovorenih 13.000.000 evra. Ajaks je smanjio štetu, a Mec zadovoljno profitirao jer je Mikautadzeova vrednost skočila još više nego kada su ga prodali prvi put.

Monako se javio čim ga je Mec otkupio i ponudio 20.000.000 evra fiksno plus 5.000.000 kroz bonuse. Naravno da je Mec odmah prihvatio da opet zaradi. Izgledalo je da je sve gotovo, čekao se igrač da stisne ruku i potpiše ugovor jer su mu Kneževi ponudili odlične uslove.

Ali, odjednom je u priču uskočio Lion! Klub u kojem je Mikautadze ponikao. Grad u kojem je rođen. I srce je prevagnulo da izminira već dogovoren transfer u Monako. Čak ni pare nisu bili veće jer francuski mediji pišu o petogodišnjem ugovoru neznatno većem od onog koji je imao u Ajaksu.

Ljudima u Mecu sigurno nije bilo drago, ali su na kraju dali zeleno svetlo. Lion je večeras ponudio 18.000.000 evra fiksno pluse bonuse čija visina nije poznata. Iako su od Monaka imali veću garantovanu zaradu, izašli su igraču u susret i pustili ga da ostvari dečačke snove.


tagovi

Žorž MikautadzeLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara