©Reuters
©Reuters

Veleizdaja u Istanbulu, od orla nastade kanarinac

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.24. | 02:10

Žoze Murinjo dobija velika pojačanja u navalnoj liniji, na pomolu su potpisi ikone Bešiktaša i nekadašnjeg miljenika navijača Njukasla

Nije Fenerbahče 16 godina igrao u Ligi šampiona. Prosto je zaprepašćujuća činjenica da klub takve platežne sposobnosti od 2008. nije učestvovao u elitnom takmičenju, a kako bi to promenio od jeseni, angažovao je nikog drugog do Gospodina Posebnog. Dolazak Žozea Murinja digao je na noge čitav Istanbul, ali se na Bosforu sada naziru novi potresi.

Dženk Tosun je za šest godina u Bešiktašu (u dva mandata) dao 96 golova na 227 utakmica i postao najbolji strelac crno-belih Orlova u 21. veku, a sada je na pragu da izda jedini klub u kom je igrao sa uspehom, zabije mu nož u srce i potpiše za omraženi Fenerbahče. To što je igrao vrlo loše u Engleskoj za Everton i Kristal Palas da mu se oprostiti, ali ovakav postupak ne može.

Izabrane vesti

Visoki centarfor je prethodne sezone odigrao 47 utakmica i dao 11 golova za Bešiktaš u svim takmičenjima, zaradio poziv u reprezentaciju Turske i dogurao sa saigračima do četvrtfinala Evropskog prvenstva. Tosun je od 1. jula slobodan igrač, pošto mu je dan pre toga istekao ugovor sa Bešiktašom. Ako do potpisa dođe, biće to drugi veliki potres u Istanbuu ovog leta. Prethodno je belgijski napadač Miši Batšuaji zamenio Fenerbahče Galatasarajem.

Ozbiljno se spremaju Murinjovi i Tadićevi Kanarinci na napad na plasman u Ligu šampiona, a u prilog tome svedoče i informacije da će Alan Sen Maksiman početkom naredne sedmice proći lekarske preglede na Šukru Saračoglu i tako se posle godinu dana vratiti u evropski fudbal. Francuz je prethodnih godinu proveo u Saudijskoj Arabiji, gde je imao unosan ugovor od čak 10.800.000 dolara po sezoni. Neće ni izbliza moći da dobije u Turskoj, ali je očigledno voljan da ponovo zaigra kompetitivan fudbal.

Pune su ruke posla u sportskom sektoru Fenera, pošto se uveliko radi i na dovođenju desnokrilnog napadača Alanje Oguza Ajdina. Uz to, žuto-plavi traže i veznog igrača, s tim da još nisu poznate tačne mete za tu poziciju.


tagovi

Turska 1FenerbahčeBešiktašČenk TosunLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara