Vejn Runi (©Reuters)
Vejn Runi (©Reuters)

Vejn Runi traži čistku u Junajtedu: Gradi tim oko Bruna, sve ostale oteraj

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 09:49

I Endi Kol priznaje da su mančesterski crveni daleko od vrha Premijer lige

Novi dan, slična priča: Mančester junajted je loš. Ali legendarni Vejn Runi je upravo podigao ulog tvrdnjom da Junajted ne samo da je loš, nego da sa ovim igračima neće ni postati bolji.

Najbolji strelac u istoriji kluba je posle Junajtedove pobede nad Njukaslom (3:2) u poslednjem ovosezonskom meču na Old Trafordu tvorio dušu i istresao iz sebe sve što je imao.

Izabrane vesti

Moraš da gradiš tim oko Bruna. On je kvalitetan igrač, spreman da se pobije. I onda, mislim, treba da se otarasiš svih ostalih igrača”, rekao je Runi za Skaj Sports i pomalo šokirao voditelja Dejvida Džonsa.

Ali nije odustao.

Zadržiš mlade igrače i zadržiš Bruna. Mora da se desi jedna masovna čistka. Mora. Neće to da bude gotovo za godinu dana, možda za dve”.

Dobro, kokretno je pitao Džons, idu i Andre Onana, Diogo Dalot, Heri Megvajer?

Onana je počeo klimavo, posle se popavio. Dalo je bio dobar, Megvajer i ovako i onako. Nemojte pogrešno da me razumete, sve su ovo dobri igrači, ali da bi se takmičio u ovoj ligi, sa Mančester Sitijem, Liverpulom i Arsenalom, potrebni su ti bolji igrači”.

Runi zato nikoga ne štedi. Ni Markusa Rašforda, koji je prošle sezone postigao 30 golova. Ove svega osam.

Svi znamo da je Markus sposoban da igra na najvišem nivou, ali to nismo videli. Samo se pitam da li je vreme da Markus ode i igra na nekom drugom mestu. To i on sam mora da se zapita. Mora da spusti glavu i naporno trenira”.

Tu je i onaj problem s čestim povredama. Antoni Marsijal recimo ne igra od decembra i deluje da će, kao i Rafael Varan, na leto van Old Traforda

Igrao sam sa Marsijalom, zaista dobar tip. Ali gde je on? Šta se dešava sa njim?”, kao da ga je zaboravio Runi.

Jednaki pesimista je još jedan legendarni napadač Junajteda Endi Kol, član one generacije koja je 1999. osvojila triplu krunu. On smarta da će Junajted samo da sve više zaostaje.

Razlika između Mančester junajteda i Mančester Sitija vam sve govori. A lično ne vidim da će ta razlika da se smanji u narednih par godina. Za dve godine? Nema šanse! Biće potrebno četiri do pet godina”.

Runi se nadovezao s još crnjim prognozama.

Pa, vidite, novim vlasnicima Mančester Sitija je trebalo 15 godina da osvoje LIgu šampiona. To je potencijalno period koji će biti potreban. Mada se nadam da neće trajati toliko”.


tagovi

Vejn RuniBruno FernandešEndi KolMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara