Vout Veghorst (©Reuters)
Vout Veghorst (©Reuters)

Veghorstova uloga protiv Barselone: Nerviraj De Jonga

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 14:35

Holandski napadač igrao povučenije nego inače kako bi ometao saigrača iz nacionalnog tima u kreiranju Barseloninih napada

Povoljan rezultat ostvario je Mančester Junajted u Barseloni, mada imaju gosti i za čim da žale. Uspeli su brzo da preokrenu na 2:1 posle vođstva rivala, ali ne i da sačuvaju prednost pred revanš u borbi za osminu finala Lige Evrope, koji će biti odigran na njihovom stadionu sledećeg četvrtka. Meč je završen 2:2, pošto su Katalonci izjednačili preko Rafinje petnaestak minuta pre kraja.

Bio je ovo veliki ispit za ranjene gigante koje smo navikli da gledamo u Ligi šampiona, pre nego u drugom po važnosti evropskom takmičenju, a i jedni i drugi ostavili su dobar utisak. Igralo se u visokom tempu, sa dosta šansi na obe strane i, s obzirom na rezultat, isto se može očekivati na Old Trafordu.

Izabrane vesti

U taktičkom nadmudrivanju dvojice mladih trenera posebno zanimljivo bilo je videti ulogu koju je Erik ten Hag namenio Voutu Veghorstu. Holandski napadač igrao je u veznom redu, praktično desetku, ali sa defanzivnim zadacima. Otkrio je i zbog čega.

"Sposoban sam da mnogo trčim, a kako Barselona ima agilne igrače u veznom redu, koji su važni za njenu igru, moj zadatak je bio da im se nađem na putu, da ih nerviram svojim prisustvom i smetam im", objasnio je Veghorst.

Pod stalnim nadzorom reprezentativnog saigrača bio je Frenki de Jong.

"Još dok smo stajali u tunelu pre utakmice rekao mi je da će mi smetati. Dobro je odradio posao", kroz osmeh je fudbaler Barselone pohvalio Veghorsta.

O ovom detalju govorio je i trener Mančester Junajteda.

"Bila je to taktička odluka, između ostalog, i da bi se napadačkoj trojci Bruno - Rašford - Džejdon otvorile dobre pozicije za gol. Želeo sam da vršimo presing na rivala i mislim da je plan dobro funkcionisa", zadovoljan je bio Ten Hag.


tagovi

Mančester JunajtedBarselonaVout Veghorst

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara