Vut Veghorst tokom proslave pogotka (Screenshot - twitter.com)
Vut Veghorst tokom proslave pogotka (Screenshot - twitter.com)

Veghorst pogodio u pobedi Bešiktaša, pa se pozdravio sa navijačima - krčka se transfer u Junajted (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.01.23. | 19:13

Korpulentni holandski napadač navodno blizu prelaska na Old Traford

Fudbaleri Bešiktaša su u 18. kolu turske Superlige dočekali Kasimpašu i pred svojim navijačima slavili 2:1. Golove za pobednički sastav postigli su Dženk Tosun i Vout Veghorst, a prema navodima Futmerkata, korpulentni Holanđanin će uskoro napustiti Istanbul i karijeru nastavi u Mančester junajtedu. Da se nešto krčka potvrdio je tokom proslave pogotka, kada se praktično pozdravio sa navijačima.

Orlovi su poveli u 28. minutu, kada je Tosun prihvatio pas Udžana , izbio sam pred golmana protivničke ekipe i rutinski ga savladao. U šestom minutu sudijske nadoknade prvog dela igre do pogotka je došao i Veghorst. Nejtan Redmond je krenuo uprodor sa svoje polovine, potom poslao pravovremen pas ha Holanđaninu, koji je tukao po zemlji u bliži ugao i provukao loptu ispod ruke golmana Kasimpaše Taškirana. Potom je otišao pred najvatrenije pristalice Bešiktaša, rekao zbogom i gestikulirao da će mu klub ostati u srcu. Izgleda da je zaista gotovo.

Izabrane vesti

Kasimpaša je sredinom drugog poluvremena došla do pogotka, kada je Ahmet Engin sjajno tukao glavom sa ivice kaznenog prostora i uhvatio na pogrešnoj nozi čuvara mreže domaćeg sastava Gunoka. Domaćin je pokušao da vrati dva gola prednosti u nastavku, nije uspeo, ali je sačuvao minimalan višak i slavio.

Bešiktaš je skočio na peto mesto na tabeli sa 29 bodova, dok je Kasimpaša ostala 13. sa 11 bodova manje. Posle osmog trijumfa u sezoni uprava Orlova ipak ne može da bude mirna, jer bi mogla da ostane bez prvog strelca Veghorsta, koji je uz osam pogodaka upisao i četiri asistencije u dresu istanbulskog tima.

Veghorst je zapao za oko Đavolima koji traže zamenu za Kristijana Ronalda. Portugalac se preselio u Al Nasr, pa je Junajtedu potreban napadač, a iako se govorilo o interesovanju za Erika Maksima Čupo Motinga i Vensana Abubakara, poslednje informacije ukazuju da bi bivši napadač Volfsburga mogao da završi na Old Trafordu.

Santi Auna i Luka Biljar sa Futmerkata ističu i da je veoma blizu prelaska u ekipu zemljaka Erika ten Haga, koji bi ga rado video u redovima svog tima. Naravno, dvostruki strelac u četvrtfinalu nedavno okončanog Svetskog prvenstva između Holandije i Argentine bi svakako bio samo prelazno rešenje za engleskog velikana.

Vout Veghorst je u januaru prošle godine za 17.500.000 evra stigao u Barnli iz Nemačke, ali se minulog leta, po ispadanju Kleretsa u niži rang, preselio na pozajmicu u Tursku. Junajted takođe želi da potpiše kratkoročnu saradnju sa 30-godišnjim napadačem i navodno je ostalo da se utanače poslednji detalji, te bi transfer vrlo brzo mogao da bude kompletiran.

Kako se ističe, iskusni napadač je uživao u Istanbulu, što potvrđuju i odlične partije, ali nije mogao da odbije priliku da se okuša u redovima engleskog velikana i svima pokaže da može da igra u Premijer ligi, gde je prošle sezone kao član Barnlija upisao 20 nastupa i postigao svega dva pogotka.

TURSKA 1 – 18. KOLO

Subota

Hataj - Antalija 0:0

Bešiktaš - Kasimpaša 2:1 (2:0)

/Tosun 28, Veghorst 45+6 - Engin 69/

Nedelja

11.30: (2,90) Karagumruk (3,35) Konja (2,45)

14.00: (2,15) Ankaragudžu (3,40) Kajseri (3,40)

14.00: (2,15) Giresun (3,40) Umranije (3,40)

17.00: (2,20) Fenerbahče (3,45) Galatasaraj (3,25)

Ponedeljak

15.00: (2,10) Bašakšehir (3,45) Adana Demir (3,50)

18.00: (3,25) Alanja (3,45) Trabzon (2,20)

18.00: (2,80) Istanbul (3,35) Gazijantep (2,50)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Zimski prelazni rok 2023Vout Veghorst

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara