Vinćenco Italijano (Reuters)
Vinćenco Italijano (Reuters)

Veče oproštaja u Firenci: Odlaze Italijano i Orsato, stiže Paladino

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 21:24

Fiorentina menja trenera

Odigravanjem zaostalog meča između Fiorentine i Atalante je spuštena zavesa na sezonu 2023/24 u Seriji A. U meču bez rezultatskog imperativa, Fiorentina je savladala Atalantu 3:2. I ostala bez trenera.

Vinćenco Italijano je napustio kormilo Viole i seli se u Bolonju. Tamo će zameniti Tijaga Motu koji je preuzeo Juventus i potpisati trogodišnji ugovor vredan 2.500.000 evra po sezoni. U Firenci ga najverovatnije menja Rafaele Paladino koji je sezonu i po radio prilično dobar posao u Monci.

Izabrane vesti

“Sve do petka smo se nadali da ćemo ostati na putu koji smo počeli sa Vinćencom. I uveren sam da bi sve bilo drugalije da smo osvojili Ligu koneferencija. Ali, sada se rastajemo i imamo jasnu ideju kako dalje”, rekao je večeras Fiorentinin direktor Danijele Prade.

Italijano je u Fiorentinu došao pre tri godine iz Specije u kojoj je dobro radio dve sezone. Vratio je Violu u Evropu u prvoj szeoni, a onda dve godine zaredom dolazio do finala Lige konferencije gde je gubio na nesrećan način golovima u poslednjim minutima. U međuvremenu je hit sezone Bolonja ostala bez trenera Mote koji ju je uveo u Ligi šampiona i Italijano joj je bio prva opcija. Izazov vođenja tima u najjačem takmičenju je bio dovoljan za Italijana da napusti Violu i nasledi Motu na Dal’Ari.

Inače, meč u Firenci je bio u znaku još jednog oproštaja. Već godinama najbolji italijanski sudija Danijele Orsato je danas vodio poslednji meč u Seriji A, a od pištaljke i deljenja pravde će se oprostiti na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.


tagovi

Vićenco ItalijanoRafaele Paladino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara