Sem Olardajs (Foto: AFP)
Sem Olardajs (Foto: AFP)

VBA pronašao Bilićevu zamenu: Big Sem se vraća posle dvoipogodišnje pauze

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 18:52

Iskusni stručnjak na mestu na kojem je pre 30 godina počeo trenersku karijeru

Bod protiv Mančester Sitija nije bio dovoljan da Slaven Bilić sačuva posao na Hotorsnu. Kineski vlasnici uzeli su u obzir dosadašnji tok sezone, ne isključivo utisak sa Itihada, i hrvatskom stručnjaku se zahvalili na do sada učinjenom, uručivši mu otkaz dan posle podviga u Mančesteru. Zamena je očigledno bila uveliko pripremljena, pa će, kako je danas i najavljivano, Sem Olardajs preuzeti kormilo ekipe.

Kako ističe britanski Skaj Sport, iskusni stručnjak potpisao je ugovor na godinu i po dana, uz klauzulu po kojoj bi saradnja bila prekinuta u slučaju Vest Bromovog ispadanja u Čempionšip. Big Sem se tako vraća klubu u kojem je pre punih 30 godina počeo menadžersku karijeru, doduše tada kao pomoćnik Brajana Talbota.

Izabrane vesti


Otkako su mu u maju 2018. godine u Evertonu uručili otkaz, Olardajs je bio bez posla, te je ovaj poziv idealna prilika da se vrati fudbalu posle dvoipogodišnje pauze.

"U Semu imamo čoveka sa dokazanim premijerligaškim pedigreom i iskustvom poboljšanja svakog kluba koji je vodio. Mi verujemo, i što je još važnije, Sem veruje da imamo grupu igrača dovoljno kvalitetnu da izbori opstanak u Premijer ligi", ističe sportski direktor Vest Bromvič Albiona Luk Dauling.

Vest Brom će biti osmi premijerligaški klub u karijeri 66-godišnjeg stručnjaka. Od Boltona, preko Njukasla, Blekburna, Vest Hema, Sanderlenda, Kristal Palasa, Evertona i sada VBA. Niko nikada nije vodio više klubova u Premijer ligi.



tagovi

Vest Bromvič AlbionSem Olardajs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara