Kepa (©Reuters)
Kepa (©Reuters)

Važni dani pred Kepom i Realom dok Lunin razmišlja, a Arapi čekaju

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.24. | 11:28

Sigurno je jedino da Čelsi neće praviti problem golmanu da ode godinu dana pre isteka ugovora

Imao je Kepa Arizabalaga blistavih dana u svojoj karijeri, osvojio je Ligu šampiona i Ligu Evrope sa Čelsijem, prošle sezone bio prvak Španije sa Real Madridom, ali trenutno je sudbina 29-godišnjeg golmana u magli. Nekoliko je opcija za nastavak njegove karijere, a teško da u ovom trenutku i sam zna koja bi bila najbolja.

Jedno je, ipak, sigurno - neće se dugo zadržavati u Londonu, gde je obavezan da se pojavi na pripremama Čelsija, ali kako je ušao u poslednju godinu ugovora Plavci su mu već saopštili da neće praviti problem u nameri da promeni sredinu. Prošlu sezonu Španac je proveo na pozajmici u Realu, u prvom delu bio je standardan, međutim, boljim izdanjima nametnuo se Andrij Lunin i izborio za prednost u startnoj postavi. Ukrajincu, takođe, sledećeg leta ističe ugovor i upravo bi od njegove situacije moglo da zavisi na koji će se naredni korak odlučiti Kepa.

Izabrane vesti

Naime, ukoliko Lunin nakon odlične sezone odluči da ne želi više da bude zamena oporavljenom Kurtoi potražiće u tekućem prelaznom roku novi klub i time otvoriti vrata za ostanak, odnosno povratak, Kepe u Madrid. Po informacijama dobro upućenih novinara Marke, na Santjago Bernabeuu su zadovoljni Baskom u ulozi druge opcije i voleli bi da ga imaju na raspolaganju ukoliko ukraijnski čuvar mreže ne pristane na produžetak saradnje. O čemu trenutno nema nagoveštaja.

Kepa, međutim, ima poziv iz Saudijske Arabije, od "Benzeminog Al Itihada", i moraće u skorije vreme da odgovori. Uspeo je od kluba iz Džede da dobije određeno vreme za razmišljanje, ali sigurno da je klub koji ima ambiciju da se vrati na vrh saudijskog fudbala neće dugo čekati jer želi što pre da formira ekipu. Doduše, prvo će morati da reše pitanje trenra pošto se situacija sa angažovanje Stefana Piolija zakomplikovala nakon što je Karim Benzema mimo dogovora sa klupskim čelnicima pozvao svog bivšeg trenera iz Liona, Kristofa Galtijea.

Važni dani su pred iskusnim golmanom, ali i pred Real Madridom, jer ukoliko bi se desilo da Kepa prihvati poziv Al Itihada, a Lunin odluči da ne produži ugovor, Madriđani bi se našli u problemu sa pozicijom drugog golmana.


tagovi

Kepa ArizabalagaReal MadridAndrij LuninAl ItihadČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara