Vatromet za Her Flika ili meč kojem se raduje cela Nemačka

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.11.19. | 09:59

Objektivno, bez obzira na krizu, Bajern je za svetlosnu godinu ispred ostlaih timova u Bundesligi, pa bi sve sem trijumfa Bavaraca bilo iznenađenje. Uz mnoštvo golova, naravno...

Klasiker je uvek spektakularna utakmica kada je reč o nemačkom fudbalu, iako se Borusija iz Dortmunda u poslednje vreme provodi kao bosa po trnju kada siđe dole na jug Nemačke. Obe ekipe dočekuju 101. međusobni duel u različitom raspoloženju, a domaćinu još uvek odzvanja u glavi posle „petarde“ u Frankfurtu koja je trenera koštala posla.

Pitanje je na šta će ličiti novi Bajern posle odlaska Nika Kovača, ali ako Hans-Diter Flik, nekadašnji pomoćnik Jogija Leva, uspe da nakon sasvim solidnog starta u Ligi šampiona (pobeda protiv Olimpijakosa od 2:0) probudi novu glad za golovima i napadačkom igrom u timu oko koga se vrti sve oko jednog čoveka (Levandovskog), Milionerima se ne piše dobro. Uostalom, na poslednja dva prvenstvena gostovanja na Alijanc Areni Borusija je primila 11 golova (5:0 i 6:0), a pet i po godina nije slavila u Minhenu.
"Čeka nas utakmica visokog intenziteta kojoj se raduje cela Nemačka. Igramo kod kuće i želimo pobedu. Fokusirani smo na odbranu koja je delovala dobro protiv Olimpijakosa, a znamo da imamo prostora za napredak i u napadu. Igrači su veoma motivisani. Daćemo sve od sebe u ovoj utakmici, znamo koliko je važna", izjavio je Flik. 

Izabrane vesti

Podsetimo, Bajern i Arsen Venger su pregovarali u sredu uveče, ali ništa neće biti od angažmana iskusnog francuskog trenera na klupi šampiona Nemačke. Urednik SportBilda i najobavešteniji novinar kada je u pitanju minhenski velikan Kristijan Falk objavio je da su Karl Hajnc Rumenige i nekadašnji trener Arsenala vodili razgovor posle kojeg je šampion Nemačke odustao od dovođenja Profesora.

Ekipa Lusijana Favra dolazi u seriji od tri trjumfa u svim takmičenjima i posle impresivnog preokreta protiv Intera u Ligi šampiona.
"Ovo je poseban susret i veoma važna utakmica. Poslednjih pet godina mučili smo se na gostovanjima u Minhenu. Nemamo ništa da izgubimo, poštujemo Bajern koji je vrhunska ekipa, ali nije nas strah. Gledali smo Bajern protiv Olimpijakos, ali nemamo mnogo za reći o toj utakmici. Nakon dva dana rada sa novim trenerom bilo je teško očekivati velike promene u njihovoj igri. Znam da imaju probleme s izostancima štopera, ali oni imaju igrače koji to mogu da kompenzuju", rekao je Lusijan Favr. 

Dortmund ima i probleme. Neizvesni Džejdon SančoMarko Rojs i golman Marvin Hic. Sigurno neće igrati Marsel Šmelcer. U Bajernu je rizično u odbrani gde ne mogu da računaju na suspendovanog Boatenga i dugoročno povređene Zulea i Ernandeza, pa će štopera igrati iskusni vezista Havi Martinez.

Objektivno, bez obzira na krizu, Bajern je za svetlosnu godinu ispred ostlaih timova u Bundesligi, pa bi sve sem trijumfa Bavaraca bilo iznenađenje. Uz vatromet golova, naravno...

SPECIJAL ZA MEČ BAJERN - DORTMUND

BAJERN MINHEN - DORTMUND

Stadion: Alijanc Arena
Kapacitet: 75.000
Sudija: Feliks Cvajer

Projektovane postave:

Bajern Minhen (4-2-3-1): Nojer - Pavar, Martinez, Alaba, Dejvis - Kimih, Gorecka - Gnabri, Miler, Koman - Levandovski

Dortmund (4-2-3-1): Birki - Pišček, Akanđi, Humels, Šulc - Vitsel, Dilejni - Hakimi, Brant, Azar - Alkaser

BUNDESLIGA - 11. KOLO

Petak
Keln - Hofenhajm 1:2 (1:0)
/Kordoba 34 - Ademjan 48, Lokadija 90+7 pen/

Subota
15.30: (4,00) Herta (3,60) RB Lajpcig (1,90)
15.30: (2,35) Majnc (3,35) Union Berlin (3,05)
15.30: (2,65) Paderborn (3,30) Augzburg (2,65)
15.30: (1,55) Šalke (4,10) Fortuna Diseldorf (6,00)
18.30: (1,65) Bajern (4,00) Dortmund (5,10)

Nedelja
13.30: (1,75) Menhengladbah (3,70) Verder (4,70)
15.30: (2,80) Volfzburg (3,35) Leverkuzen (2,50)
18.00: (2,75) Frajburg (3,40) Ajntraht (2,50)

*** kvote su podložne promenama


Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara