Slavlje fudbalera Spartaka (© Star sport)
Slavlje fudbalera Spartaka (© Star sport)

Vatreni pokrajinski derbi: Spartak okrenuo Vošu, projektil Srećkovića, Đorđevićev izum iz Radnika namirio pravdu

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 21:06

Remi u Subotici

Partizan i Crvena zvezda su predahnuli usled evropskih obaveza, ali su se Spartak Ždrepčeva krv i Vojvodina postarali da ne manjka uzbuđenja. Peto kolo Superlige zatvorili su efikasnim i vatrenim derbijem, posle kojeg bi, osim neutralih posmatrača, trebalo da budu zadovoljni treneri Vladimir Buač i Slavoljub Đorđević – 2:2.

Plavi golubovi jer su nadoknadili minus posle prvog poluvremena i posle dva poraza od Lala na svom stadionu makar ostali neporaženi. Gosti usled ispoljenog karaktera posle debakla u Austriji zbog čega u Novi Sad nose zaslužen bod.

Izabrane vesti

Bliska prošlost je pokazala kako se Voša komotno oseća u Subotici i to se videlo tokom prvog poluvremena. Držala je rivala daleko od gola Nikole Simića, a povela preko njegovog prezimenjaka Veljka. Krilni vezista je u 32. minutu iskoristio konfuziju u odbrani plavo-belih, posle ubacivanja iz auta i propuštene lopte Nemanje Čović, sačekao fudbal i matirao Miša Dubljanića. Bila je to potvrda da se nekadašnji član Crvene zvezde nalazi i dobroj formi, u minuloj rundi je „načeo“ Voždovac u slavlju 2:0.

Vojvodina jeste kvalitetnije otvorila i ovaj meč, međutim, kao da ju je putovanje na revanš kvalifikacija za Ligu konferencija iscrpio. Koliko je bila bolja u prvom, toliko je pala početkom drugog poluvremena. Kad se na to doda želja domaćina da bude bolji nego na mečevima sa niškim Radničkim i Crvenom zvezdom postaje jasno zašto je Spartak ne samo izjednačio, nego preokrenuo rezultat. Trebalo mu je samo 11 minuta. Prvo je Lazar Tufegdžić napravio dar-mar u kaznenom prostoru i servirao Milanu Marčiću zicer za 1:1, da bi Nikola Srećkovićbivše krilo Novosađana – najboljim potezom na utakmici, probio levom stranom i sa 20-ak metara pogodio dalji za preokret.

Ni tu nije bio kraj. Iako umorni, gosti su se podigli tako što je štoper Dušan StevanovićSlavoljub Đorđević ga je ovog leta doveo iz Radnika – glavom posle centaršuta iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat.

Pravedan.

SRBIJA 1 - 5. KOLO

Subota

TSC – Radničkji 1923 4:4 (3:1)

/Banjac 14, 57, Zec 26, Leaondro 88 – Leandro 22 ag, Mirić 72, 90+6 pen, Filipović 75/

Napredak - Mladost 2:1 (0:1)

/Mršić 56, Marjanović 76 - Kerkez ag 40/

Nedelja

Čukarički – Radnički Niš 0:0

Voždovac – Novi Pazar 3:2 (1:0)

/Hajdin 45+1, Vujnović 51 pen, 81 – Mladenović 67, Aganspahić 90 pen/

Ponedeljak

Proleter Novi Sad – Kolubar 0:1 (0:1)

/Đenić 35/

Spartak Ždrepčeva krv – Vojvodina 2:2 (0:1)

/Marčić 51, Srećković 62 – V. Simić 32, Stevanović 68/

Odloženo

Radnik - Crvena zvezda

Partizan - Metalac



tagovi

FK VojvodinaSpartak Suboticaveljko simićMilan MarčićNikola SrećkovićDušan Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara