Kolumbijska navijačica (©AFP)
Kolumbijska navijačica (©AFP)

Vatrena borba za Kvadrangular u Kolumbiji

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.09.24. | 23:00

Deportivo Pasto dočekuje Independijente Medeljin u noći između nedelje i ponedeljka od 02.20 časova po srednjoevropskom vremenu

Fudbaleri Deportivo Pasta sa oporavljenim samopouzdanjem usled dobrih rezultata koje su postigli u poslednjim utakmicama suočiće se sa Independijente Medeljinom u noći između nedelje i ponedeljka od 02.20 časova po srednjoevropskom vremenu.

Tim Pastusa je stigao do 10 bodova i nalazi se na 11. poziciji kolumbijske Klausure, ima samo jedan bod zaostatka za osmim i mestom koje obezbeđuje nerednu fazu takmičenja, popularni Kvadrangular. Sa druge strane, Independiente Medeljin, koji se nedavno plasirao u četvrtfinale Kupa Sudamerikane, mora da poboljša svoj status u nacionalnoj ligi, imajući u vidu da je sakupio svega sedam bodova u do sada šest odigranih utakmica.

Izabrane vesti

S toga, duel Pastusosa i Paisasa obećava jednu uzbudljivu utakmicu. Pomenimo i to, meč se igra na stadionu Departament Libertad u gradu San Huan de Pasto. S obzirom na to da su navijačice česta pojava na tribinama u Kolumbiji, pa tako i na mečevima Deportiva, atmosfera će biti vatrena iz više razloga.

Ovo je sučeljavanje direktnih konkurenata za Kvadrangular i pobeda u ovom obračunu bi bila od velikog značaja. Deportivo Pasto, paragvajskog stručnjaka Gusatava Florentina, do sada imao učinak od tri pobede i tri poraza, kao i remi, uz osam postignutih i šest primljenih golova. Tokom 2024. godine, Deportivo Pasto je odigrao ukupno 13 utakmica kod kuće i pobedio samo četiri puta, uz dva remija i sedam poraza.


02.20: (2,40) Deportivo Pasto (3,00) Independijente Medeljin (3,00)


Na drugoj strani je Independiente Medellin, koja ima komplikovaniju situaciju i nalazi se na 13. mestu, sa samo 7 bodova. Ipak, popularni DIM, imao je nekoliko odloženih mečeva od početka Klausure. Od šest utakmica koje je odigrao do sada, uspeo je da ostvari samo jednu pobedu, uz četiri remija i sa jednim pretrpljenim porazom. Ipak, neophodno je istaći da Pasto nije uspeo da pobedi Medeljin još od 2020. godine. Tom prilikom Vulkanikosi su slavili rezultatom 2:1, a od tada su prošle četiri godine bez pobede nad Moćnima sa obronaka kolumbijski Kordiljera.

U svom poslednjem meču Moćnici su pokazali sjajan karakter uspevši da u gostima odigraju nerešeno protiv Fortaleze, rezultatom 2:2, nakon što je domaći tim na poluvremenu vodio sa dva gola razlike. Dalje, značajan podatak je da je postigao šest golova na utakmici protiv čileanskog Palestina u osminifinala Kopa Sudamerikane, dva u gostima i četiri kod kuće. U tom redosledu ideja, potrebno je istaći da je Pasto, kao i Medeljin, postigao gol u poslednje tri utakmice, ostvarivši dve pobede i jedan poraz. Deportivo Pasto je, igrajući kod kuće, zadržao izjednačen rezultat u prvih 45 minuta u svojim poslednjim mečevima protiv Juniora, Bukaramange i Pereire. Tek u drugom delu igre postignuti su golovi i rezultat se promenio.

Prvi duel ovih timova u tekućoj godini, odigrao se na stadionu Atanasio Žirardot u medeljinu I tom prilikom domaći sastav slavio je minimalnim rezultatom i golom Hosea Peralte u 73. minute meča. Kako je već naglašeno, Vulkanerosi nisu uspeli da savladaju ovog rivala još od 2020. godine. Od tada, dakle u period od četiri godine, pretrpeli su pet poraza, uz šest nerešenih ishoda.

(Piše: Đorđe RADONJIĆ)

KOLUMBIJA 1 (KLAUSURA) – 9. KOLO

Subota

Patriotas – Envigado 2:0 (0:0)

/Borha 56, Melendez 85/

Amerika Kali – Jaguares Kordoba 1:0 (0:0)

/Vergara 90+4pen/

Nedelja

Tolima – Deportivo Kali (1:0)

/Guzman 22pen – Montero 53pen/

Onse Kaldas – Miljonarios U TOKU

Ponedeljak

00.10: (2,15) Alijanca (3,05) Fortaleza (3,45)

02.20: (2,40) Deportivo Pasto (3,00) Independijente Medeljin (3,00)

Odloženo

Santa Fe – Čiko

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kolumbija 1Deportivo PastoIndependijente Medeljin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara