(©Reuters)
(©Reuters)

Varničilo u Puli, zakačili se Bjelica i Italijan! Dinamo pružio šansu Hajduku da odmakne (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.24. | 22:08

Modri dva puta gubili i iz jedanaesterca u završnici došli do boda protiv Istre – 2:2

Uzeo je bod protiv Monaka u Ligi šampiona, a mogao je i tri. Imao je savršen učinak Nenad Bjelica u prvenstvu od povratka u Dinamo, više ga – nema! I izgubio je živce.

Dinamo je dva puta gubio od Istre, do boda je došao iz jedanaesterca u završnici – 2:2 (1:0). Iščupao ga je, ali i napravio korak unazad u šampionskoj trci. Bilo je nervoze, bilo je i eliktriciteta u vazduhu, a varničilo je u Puli po završetku utakmice. Zakačili su se Nenad Bjelica i Paolo Tramecani.

Izabrane vesti

Morali su redari da razdvajaju hrvatskog i italijanskog stratega, koji je trenirao i splitski Hajduk. Došlo je do koškanja, stvorila se velika gužva na kraju utakmice, a dvojica trenera su, navodno, zakopala ratne sekire i posle dvega se zagrlili.

Posustao je Dinamo na mestu na kome je umeo da zapne, nekada i ostane bez bodova, međutim, nije to bio slučaj u prethodnih godinu i po dana. Vezao je pet pobeda, dao čak 13 golova. Ni sada efikasnost nije bila problem, nego odbrana. Prvo je Mileta Lisica šutirao kroz noge Ronelu Pjeru Gabrijelu, da bi u nastavku prelep pogodak postigao Lekuejri Bejat.

Arijan Ademi glavom je anulirao prvi minus, Sandro Kulenović sa bele tačke drugi – golman Lovro Majkić faulirao Bruna Petkovića – ali Modri u poslednjih desetak minuta nisu uspeli i treći put da zatresu mrežu. Pružili su šansu Hajduku da odmakne u prvenstvu, da pobegne četiri boda, ako trijumfuje na gostovanju Slaven Belupu. A, tamo je često znao da prokliza, naročito kada je u napadu kluba iz Koprivnice bio Ivan Krstanović.

HNL – 10. KOLO:

Petak

Lokomotiva – Rijeka 2:2 (1:1)

/Karačić 26, Čop 67pen – Radeljić 23, Smolčić 90/

Subota

Šibenik – Osijek 1:3 (1:1)

/Santini 3 – Jakupović 45+5, Jelenić 62, Soldo 81/

Istra 1961 – Dinamo Zagreb 2:2 (1:0)

/Lisica 43, Bejat 53 – Ademi 52, Kulenović 80pen/

Nedelja

16.00: Slaven Belupo – Hajduk Split

18.30: Varaždin – Gorica



tagovi

HNLHrvatskaDinamo ZagrebIstra 1961Nenad Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara