(hajduk.hr)
(hajduk.hr)

Varniči na Poljudu: Gatuzo izbacio Perišića iz tima! Za 41 dan se sukobio sa dve zvezde

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.08.24. | 12:13

Hajduk od euforije do razočaranja za kratak period

Dve godine ga kumili, sad bi mogli da ga izgube. I to zato što na klupi sedi čovek koji sebe zove trenerom, ali nije baš dorastao tom izazovu, pa se Hajduk zbog kaprica Đenara Gatuza suočava sa još jednom aferom i potencijalnim odlaskom Ivana Perišića.

Reprezentativac Hrvatske je izostavljen sa spiska putnika u Zagreb, gde će Splićani gostovati Lokomotivi, Navodno je prekršio disciplinu i tako „pozvao“ Gatuza da ga precrta. Nejasno je da li će to biti slučaj samo za meč u Kranjčevićevoj ili će krilni fudbaler i posle susreta drugog kola HNL-a biti na „hlađenju“. Izvesno je samo da je nešto „puklo“ na relaciji trener – igrač.

Izabrane vesti

Gatuzo nije ponudio objašnjenje, dok se Perišić oglasio kasno u subotu veče.

Važna je utakmica i ne pada mi napamet da momcima i klubu remetim mir tako da skrećem pažnju na sebe. Sretno ekipi, a onome što se dogodilo možemo posle meča“, napisao je Perišić na Instagram profilu.

18.30: (4,20) Lokomotiva (3,45) Hajduk (1,80)

Ovaj slučaj je dodatno uzburkao duhove na Poljudu, iako su planovi i očekivanja tokom leta biti veliki, jer je Ivan potpisao trajni ugovor posle sezone u kojoj je bio na pozajmici iz Totenhem, a onda je angažovan iskusni centralni vezni Ivan Rakitić. No, stigao je i Đenaro Gatuzo na klupu i doneo na Poljud pravila koja se, izgleda, ne dopadaj zvezdama. Italijan je rekao da se kodeksa svi moraju pridržavati, pa je tako zbog kašnjenja na ručak izbacio iz tima privremeno Emira Sahitija. Dugogodišnji prvotimac nije putovao u Toršavn, na revanš sa HB-om u kvalifikacijama za Ligu konferencije, a sad i ovaj „slučaj Perišić“.

Od prvog dana kada sam preuzeo funkciju trenera Hajduka, postavio sam stroga pravila discipline. Mi smo tim i svi moraju poštovati dogovorena pravila. Emir Sahiti je zakasnio na jednu klupsku obavezu i zbog toga je ostao u Splitu. Nadam se da se to više neće ponavljati ni njemu, ni bilo kom drugom igraču. Radije ću izgubiti utakmicu nego dostojanstvo. Pravila moraju biti jednaka za svih 25 igrača, i nadam se da ovakvi incidenti neće postati praksa“, rekao je nedavno Gatuzo, koji je promovisan u šefa stručnog štaba pre 41 dan.

Kad ono... Opet je zavarničilo. Teško je odgonetnuti zbog čega i ko je u pravu, jer su i Đenaro Gatuzo i Ivan Perišić jake ličnosti, karakterni i emotivni, mada je isto tako jasno da se krilnom fudbaleru otkako je stigao u Hajduk – i kod prethodnih trenera – nije dopao intenzitet treninga, a ni sad kako se pravi igra.

Hej, momci, ajmo mi to malo bolje, više, jače, ovo ne vredi ništa..“, zavapio je Ivan na jednom od treninga, posle čega je suočen sa pitanjem: „A, šta se ti mešaš?!“.

Može biti da je 35-godišnji as nezadovoljan statusom, jer je ove sezone samo jednu utakmicu počeo, dok je na tri evorpske ušao. Nervozan igrač, nervozan trener (sam po sebi) i eto problema.

Mogli bi da eskaliraju, ako Ivan Perišić odluči da zbog svega napusti Hajduk. Na to ima pravo ako neko do kraja prelaznog roka uplati simbolično obeštećenje od 200.000 evra. Nada se Španiji, kako bi dopisao još jednu od „liga petice“. Samo što ga sa Pirineja (još) niko ne zove.

HRVATSKA 1 – 2. KOLO

Petak

Šibenik – Slaven 2:0 (2:0)

/Santini 14, Majić 22/

Subota

Istra – Gorica 2:1 (0:0)

/Marešić 71pen, Petrušenko 89 – Kolar 84/

Nedelja

18.30: (4,20) Lokomotiva (3,45) Hajduk (1,80)

21.00: (5,30) Osijek (3,50) Dinamo Zagreb (1,70)

21.00: (4,40) Varaždin (3,50) Rijeka (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeHajduk SplitIvan PerišićĐenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara