Vanja Milinković Savić (©Reuters)
Vanja Milinković Savić (©Reuters)

Vanja na korak do rekorda, pohvale i od italijanske legende: Sjajno se nosi sa pritiskom i kritikama

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 12:38

Reprezentativcu Srbije potrebana još jedna utakmica bez primljenog gola da se izjednači sa Lučanom Kastelinijem

Daleko je Torino po rezultatima od nekadašnjih šampionskih dana, ali i dalje ima individualni kvalitet u svojim redovima kojim može da se podiči. Andrea Beloti i Gleison Bremer do nedavno su bili u centru pažnje, a ove sezone je među istaknutim igračima Vanja Milinković Savić. Srpskom golmanu nedostaje još samo jedan meč bez primljenog gola da izjednači klupski rekord iz 1977. godine, koji je postavio slavni Lučano Kastelini.

Prvu priliku da se izjednači sa koleginih 19 utakmica u jednoj sezoni Serije A tokom kojih je ostao nesavladan, VMS će imati u nedelju protiv Verone u gostima (15.00), a potom i da sam izbije na vrh u mečevima sa Milanom i Atalantom.

Izabrane vesti

Reprezentativac Srbije je ove sezone savladan 29 puta u 34 prvenstvena nastupa, dok je u 18 utakmica izašao kao pobednik u duelima sa protivničkim napadačima. Imao je Milinković Savić i kikseva tokom sezone, zbog kojih su ga glasno kritikovali navijači Torina, međutim, uspeo je da popravi formu i bude jedan od najzaslužnijih što ekipa nije morala da strepi za opstanak u ligi.

Njegovu hladnokrvnost i samouverenost pohvalio je i pomenuti Kastelini, golman Torina iz šampionske 1976. godine.

"Gledajući ga među stativama, uliva mi ogroman osećaj sigurnosti. Izuzetno je profesionalan, vidite i sami kako se nosi sa kritikama, čak i onim neopravdanim koje su mu Torinovi navijači jedno vreme upućivali. Izlazi na kraj sa tim bez ikakvih problema. I ja sam tokom karijere imao kikseva, ali ono što se računa jeste sposobnost da se nosiš sa pritiskom. On je uvek smiren, a to je veliki kvalitet", izjavio je bivši golman za Gazetu delo Sport.


tagovi

Serija ATorinoVanja Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara