(©AFP)
(©AFP)

Vanhazebruk pronašao pobedničku formulu: Gent je onaj stari, pao je i Klub Briž (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.20. | 20:50

Bizoni pokorili Jan Brejdel stadion - 1:0

Hejn Vanhazebruk čini čuda. Gent je prodisao punim plućima. Briž je na kolenima. Lider belgijskog šampionata položio je koplja na svom terenu, ispustio tri boda, a mogao bi i prvo mesto ukoliko Genk izađe kao pobednik iz duela sa Beverenom. U Gentu zadovoljno trljaju ruke. Vanhazebruk je po svemu sudeći pun pogodak.

Turobna jesen je iza Genta. Neće se polusezona pamtiti po dobrom. Ali, pred istek godine počeli su da dominiraju vedriji tonovi nad Gentom. Bizoni su od dolaska trenera Hejna Vanhazebruka ostvarili tri trijumfa. Podbacio je Gent samo protiv Ostendea, nije novi šef struke imao čarobni štapić koji će učiniti da nagomilani problemi ispare preko noći, ali je uneo novu, pozitivnu energiju i preokrenuo mnogo toga. Daleko su Bizoni od bitke za titulu, ali izlazak u Evropu naredne sezone više nije samo san.

Izabrane vesti

Stvarao je Klub Briž šanse, imao posed, gospodario terenom, uputio 22 udarca ka golu Sinana Bolata, izveo 15 kornera i opet sve to nije bilo dovoljno. Ostao je lider belgijskog prvenstva praznih šaka. Pleo je Briž mrežu i kružio oko kaznenog prostora, ali nijedan od domaćih fudbalera nije bio kadar da savlada Bolata. Bizoni su strpljivo čekali svoju šansu, nisu bili preterano aktivni napred, ali je jedna lopta završila iz leđa Simona Minjolea. Da stvar bude gora, Minjolea je prevario defanzivac Federiko Rika. Nije imao ni sreće Klub Briž.

Peh za Urugvajca i Briž dogodio se u 68. minutu. Pokušao je Rika da očisti loptu na drugoj stativi koja je prošla pored svih igrača i Simona Minjolea, sprečio je Kastro – Montesa da je sprovede u gol, ali je on bio taj koji ju je poslao u mrežu. Svojski se potrudio Klub Briž da dođe makar do boda na svom terenu, ali završnici susreta nije pristupio hladne glave, realizacija nije bila na potrebnom nivou, a Bolat je bio na visini zadatka. Svaka odbrana mu je dodatno pumpala samopouzdanje.


Poput Klub Briža i Anderlehta, poklekao je u 17. kolu još jedan velikan belgijskog fudbala. Očekivali su u Liježu pobedu s obzirom da im je u goste došao davljenik Muskron, a ostali su fudbaleri Standarda zabezeknuti, jer im je autsajder naneo treći vezani poraz – 0:1.

BELGIJA 1 - 17. KOLO

Petak

Šarlroa – Anderleht 1:0 (0:0)

/Golizade 90+3/

Subota

Varegem - Sint Trojden 0:2 (0:0)

/Suzuki 56/

Genk - Kortrajk 2:0 (1:0)

/Arteaga 1, Bongonda 78/

Nedelja

Klub Briž - Gent 1:0 (0:0)

/Rika 68ag/

Leven - Mehelen 1:2 (0:2)

/Anri 61 - Mrabti 27, Uber 31ag/

Standard Lijež – Muskron 0:1 (0:1)

/Hadaks 30/


20.45: (4,60) Beveren (3,70) Antverpen (1,78)

Odloženo

Ostende - Eupen

Beršot - Serkl Briž

*** kvote su podložne promenama



tagovi

GentKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara