Rud Van Nistelroj (Reuters)
Rud Van Nistelroj (Reuters)

Van Nistelroj rekao "da" PSV-u, pomagaće mu bivši trener Filipsovaca

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 20:44

Čeka se samo zvanična potvrda kluba iz Ajndhovena

Bio je PSV odskočna daska Rudu Van Nistelroju za sjajnih pet godina u Mančester Junajtedu, pa još četiri u dresu Real Madrida, a sada legendarnog holandskog špica očekuje klupa velikana iz Ajndhovena. Van Nistelroj je rekao "da" PSV-u čiju će klupu naslediti od Rodžera Šmita, čoveka koji je u februaru najavio odlazak.

Ključni momenat za Van Nistelrojev pristanak bio je taj da su Filipsovci uspeli da ubede Freda Rutena da od sledeće sezone, kao strateg sa dvodecenijskim iskustvom, bude aistent mladom treneru koji trenutno kormilari drugim timom PSV-a.

Izabrane vesti

Dakle, otkako je Šmit poželeo da ide i u junu zaokruži dvogodišnju sagu sa klubom, klupska vrhuška je odmah videla trenera Jong PSV-a Van Nistelroja kao idealno rešenje. Rud je obavestio klub da je prerano za taj korak, ali PSV-ov direktor fudbala Marsel Brands nije odustao. Sada se čeka jedino zvanična potvrda slavnog kluba.

Van Nistelroj je igračku karijeru završio pre deset godina kao igrač Malage, a od 2014. godine počeo je da se bavi trenerskim zanatom - u periodu od dve godine bio je asistent Gusu Hidniku i Deniju Blindu, zatim je od 2018. preuzeo U19 selekciju PSV-a, a tokom 2019. se ponovo vratio na mesto pomoćnika u nacionalnom timu Holandije koji je vodio Ronald Kuman.

Od leta će njegova desna ruka biti 59-godišnji Ruten, strateg koji je do 2009. do 2012. godine vodio PSV, ali nije uspeo da osvoji trofej. Ruten je dao svoju reč upravi kluba.

Van Nistelroj je od 1998. do 2001. godine bio igrač PSV-a za koji je na 90 utakmica postigao 77 i namestio 20 golova. Postaće peto lice na klupi Filipsovaca od 2018. godine, posle Filipa Kokua, Marka Van Bomela, Ernsta Fabera i Rodžera Šmita.


tagovi

Rud van Nistelroj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara