Rud van Nistelroj (©Reuters)
Rud van Nistelroj (©Reuters)

Van Nistelroj prvi put vodi profesionalce

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.21. | 17:16

Bivši golgeter ide korak po korak ka klupi prvog tima PSV Ajndhovena

Bivši holandski reprezentativac Rud van Nistelroj polako ali sigurno napreduje ka klupi prvog tima PSV Ajndhovena. Na njoj je trenutno bezbrižan Rodžer Šmit, pošto su crveno-beli na drugom mestu holandskog prvenstva sa samo bodom manje od Ajaksa, ali nekadašnji golgeter se približava zacrtanom cilju.

Posle selekcija igrača do 18 i do 19 godina, PSV je Van Nistelroju poverio i ekipu do 21 godine, koja se takmiči u drugom rangu holandskog fudbala. Biće mu to prvi put da vodi profesionalne fudbalere.

Izabrane vesti

"Svesno sam odabrao da idem postepeno i u međuvremenu shvatio da mi se trenerski posao mnogo dopada. Volim da radim sa igračima i prenosim im svoje ideje o fudbalu. Sada je došlo vreme da zakoračim i u profesionalne vode. Cilj mladog tima PSV-a je jasan: stvoriti što više igrača za prvi tim. Jedva čekam da dam svoj doprinos tome", izjavio je nekadašnji centarfor upravo PSV-a, zatim Mančester junajteda, Real Madrida, HSV-a i Malage.

PSV B se trenutno nalazi u seriji od osam utakmica bez pobede i na 16. mestu od 20 klubova drugoligaškog karavana. Golovima se trenutno ističu 18-godišnji Holanđanin Fode Fofana (7 u 14 utakmica) i 21-godišnji Islanđanin Kristofer Ingi Kristinson (6 u 18 utakmica).

U Decembru 2019. godine FS Holandije je objavio da će Rud van Nistelroj biti deo stručnog štaba Ronalda Kumana na Evropskom prvenstvu 2020, međutim, u međuvremenu je EURO pomeren za leto 2021. zbog korone, a Kuman preuzeo Barselonu. Videćemo hoće li to uticati na njegov angažman u nacionalnom timu, u kom je već bio aktivan kao jedan od pomoćnika prvo Gusu Hidinku, pa Deniju Blindu u periodu od 2014. do 2016. godine.



tagovi

Rud Van Nistelroj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara