Van la Para prešao sve granice: Stanković ga otpisao zbog prepotencije i nezalaganja

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.01.20. | 16:20

Holanđanin završio sa takmičarskim fudbalom u Zvezdi

Gotovo je! Misija Radživa van la Pare u Crvenoj zvedi, makar što se tiče igranja takmičarskog fudbala, je završena. Naznake takvog raspleta mogli ste da pročitate još jutros, a sada je definitivno poznato da 1,2 miliona evra plaćeni Holanđanin neće biti u planovima Dejana Stankovića tokom prolećne polusezone.

Misterija Van la Para: Nije igrao, nema ga ni na treninzima

Izabrane vesti

Krilni fudbaler, jedno od najvećih razočaranja, kada su u pitanju pojačanja u prošlom prelaznom roku nije igrao u prvoj pripremnoj utakmici sa Arisom iz Limasola. Nije ga bilo ni na poslednjim treninzima u Pafosu, pošto je ponašanjem i odnosom prema saigračima pokazao da ne zaslužuje drugu šansu u redovima srpskog šampiona. Novi trener Crvene zvezde Dejan Stanković praktično je otpisao Van la Paru posle nekoliko dana boravka u Pafosu. I to ne zbog fudbalskih kvaliteta. Legendarnom asu Lacija i Crvene zvezde nije se svideo način na koji Van la Para trenira. Nije prepoznao želju kod krilnog fudbalera da karijeru vrati na pravi kolosek, niti je bio zadovoljan zalaganjem nekadašnjeg člana Fajenorda, Herenvena i Hadersfilda.

STANKOVIĆ HTEO DA GA VRATI U BEOGRAD

Zbog svega navednog Dejan Stanković je odlučio da posle samo nekoliko treninga Radživa Van la Paru izoluje od ostataka tima. Krilni fudbaler je trenirao odvojeno od grupe. Zvezdin šef stručnog štaba se u jednom trenutku vodio mišlju da Van la Paru vrati u Beograd, ali je odustao od te ideje kako se ne bi podgrevala atmosfera. Takođe, kako sed može čuti Stanković je bio prilično nezadovoljan načinom na koji je Radživ van la Para komunicirao sa ostatkom tima. Mladi stručnjak je osetio dozu prepotencije kod Holanđanina, kao i činjenicu da se ne oseća kao deo grupe... Mnogi su to protumačili kao deo Van la Parine strategije u krajnjem cilju. A to je da sa Marakane ode uz minimalno obeštećenje i tako sebi obezbedi veću zaradu u pojedinim delovima Azije. Sličnim maneverima služe se igrači širom sveta, uz bitnu razliku što u Crvenoj zvezdi tvrde da nijednu zvaničnu ponudu za Paru nisu dobili.

Crvena zvezda se tek vratila sa prvog dela priperema u Pafosu, ali je već sada izvesno da na finalni deo, u tursaku Antaliju, neće putovati Radživ Van la Para. Na sportskom sektoru i čelnicima Crvene zvezde sada je nimalo lak zadatak da umanje već viđenu štetu. Holanđanin je plaćen Hadersfildu 1,2 miliona evra, poslednjeg dana prelaznog roka i potpisao je ugovor do 2022. godine.

Van la Para na Marakani zarađuje 500.000 godišnje, i kao što smo napisali zaštićen je dugoročnim ugovorom. On može da izabere i krajnju opciju, trenira odvojeno od ostatka tima i čeka kraj meseca kako bi dobio ono što mu pripada.  Crvena zvezda će, u tom slučaju, morati da mu obedzbedi teren, doktora, kao i posebnog trenera, kao što je trenutno slučaj sa Žanderom i Kanjasom.

Kod ovakvih slučajeva obično dolazi do kompromisa između igrača i kluba. Jasno je da Crvena zvezda neće uspeti da vrati uloženi novac, niti da se približi cifri od 1,2 miliona evra. Problem pojačava činjenica da je Van La Para igrao za dva kluba u ovoj takmičarskoj godini, i da je za njega jedino otvoreno tržište u Japanu, Kini, Skandinaviji i Americi.

U ovakvoj situaciji Crvena zvezda bi bila zadovoljna bilo kakvim obeštećenjem. Ali grešku sa Van La Parom će morati baš skupo da plati. Osim u meču sa Mačvom Holanđanin nije pokazao ni delić potencijala potreban srpskom šampionu. Na pojedinim mečevima u Ligi šampiona delovao je čak komično. Pokušao je Vladan Milojević da mu pomogne rečima da mu je potrebno vreme. Davao mu je šansu, ali je bilo jasno da Van La Para ne može i ne želi da se podigne.

Bio je to jasan znak za Dejana Stankovića da reaguje. Posebno posle svih dešavanja na Pafosu.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara