Van la Para: Milojević ima težak zadatak, loše je što ne možemo da igramo u istom sastavu u prvenstvu

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.11.19. | 15:34

Holanđanin kaže da je srećan u Crvenoj zvezdi, a pogotovo je oduševljen navijačima

Radživ van la Para je došao u Crvenu zvezdu u finišu letnjeg prelaznog roka kao jedno od najvećih pojačanja. Iskusni Holanđanin je do sada odigrao devet utakmica. Po četiri u Ligi šampiona i prvenstvu Srbije. Upisao je jednu asistenciju protiv Mačve, dok je u Kupu Srbije na duelu protiv Trepče zabeležio po gol i asistenciju.

Struka u Crvenoj zvezdi ima velika očekivanja od Van la Pare i veruje da će Holanđanin posle perioda aklimatizacije i navikavanja na novu sredinu i klub, pokazati visok kvalitet. Istovremeno, Van la Para ističe da je presrećan što je letos izabrao baš Crvenu zvezdu.
“Svakoga dana se osećam bolje. Non stop sam sa kolegama iz kluba koji mi pomažu da se snađem u Beogradu. Došao sam iz Engleske, gde sam morao dosta da se selim, ali otkako sam stigao u Zvezdu sve je krenulo ispravnim tokom. Osećam se veoma lepo i prijatno što sam ovde, a to će mi sigurno pomoći da budem dobar i na terenu”, rekao je Van la Para za Zvezda TV.

Izabrane vesti

Zbog ograničenja o broju stranaca u srpskom fudbalu, Van la Para nije igrao više od četiri meča, ali mu to ne smeta.  
“Trenutno se u Crvenoj zvezdi nalazi osam stranaca. Svi želimo da igramo. Šef stručnog štaba Vladan Milojević donosi odluku ko će igrati, a na meni je, kao profesionalcu, da tu odluku prihvatim. Prioritet mi je da vredno radim i trudim se, da pokažem da imam kvalitet. To je za mene jedna vrsta takmičenja, gde želim sebi da dokažem koliko vredim. Ceo kolektiv, od igrača preko stručnog štaba je odličan. Jedina loša stvar je ta, što ne možemo uvek da igramo u istom sastavu. Moramo da rotiramo, a to je jako težak posao i za Vladana Milojevića koji nema do te mere uigran tim”, rekao je Van La Para.

U Ligi šampiona je bio standardan na sve četiri dosadašnje utakmice.
“Za mene je san bio da igram u Ligi šampiona. Zaista sam presrećan što mi je Crvena zvezda dala šansu da igram u najelitnijem evropskom takmičenju. Imamo idalje šansu da prođemo grupnu fazu, biće teško, ali daćemo sve od sebe da obradujemo navijače i učinimo ih ponosnim. Neverovatno iskustvo za mene je što igram Ligu šampiona u dresu Crvene zvezde. Prelepo je videti navijače kako nas bodre na svakoj utakmici, i u pobedi, ali i u porazu. Oni su uvek iza nas i daju nam maksimalnu podršku”.

Upoređujući prvenstvo Srbije i Ligu šampiona, Van la Para kaže:
“Možemo videti da je u Ligi šampiona nivo i kvalitet fudbala mnogo veći. Što više grešaka napravite, to dajete protivniku više prostora da vas kazni. Greške se na tom nivou ne praštaju i zato moramo biti maksimalno fokusirani. U domaćem prvenstvu nije takav slučaj. Ekipe nisu toliko fizički spremne i uglavnom se brane, što vam daje prostora da odigrate nižim intezitetom. Međutim, nema opuštanja ni u tim utakmicama i kada ste u Crvenoj zvezdi uvek idete na pobedu”.

Posebno je oduševljen navijačima.
“Veoma sam prijatno iznenađem navijačima. Oni daju nešto posebno. Njihova energija se prosto oseća na terenu. Naročito kad su utakmice Lige šampiona u pitanju. Bez njih verovatno ne bismo imali prekopotrebna krila, koja su nam neophodna kada loše krene. Prelepo je biti na terenu i slušati njihove pesme, iako ih ne razumem, osećam tu pozitivnu energiju koja nam daje vetar u leđa”, zaključio je Radživ van la Para.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara