Momenat kada Van de Bek menja Pogbu na terenu (©Reuters)
Momenat kada Van de Bek menja Pogbu na terenu (©Reuters)

Van de Bekov agent digao glas: On izmena u onakvom Junajtedu?! Trebalo je da izgube sa šest golova razlike od Brajtona

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.09.20. | 09:43

Sjak Svart nije zadovoljan

I dalje se na Ostrvu nije slegla prašina zbog načina na koji je Mančester junajted savladao Brajton proteklog vikenda. Penal dosuđen iz VAR sobe pošto je utakmica završena je nezapamćeni fudbalski presedan, ali i posledica uvođenja savremene tehnologije koja je zauvek promenila igru.

Ali nije samo pogodak Bruna Fernandesa pošto se začula sudijska pištaljka za kraj susreta privukao pažnju. Naime, sve se više poslednjih dana govori i o Doniju van de Beku. Holandski vezista stigao je početkom meseca iz Ajaksa kao kapitalno pojačanje za 40.000.000 evra i navijači Junajteda jedva su čekali da vide triling Van de Bek – Fernandes – Pogba u veznom redu. Umesto toga, već gotovo mesec dana Holanđanin dobija minutažu na kašičicu.

Izabrane vesti

I to je jako naljutilo njegovog agenta Sjaka Svarta, inače legendu Ajaksa i holandskog fudbala. Svart je osuo paljbu po Junajtedu zbog načina na koji se ophodi prema Van de Beku, jer je prilikom realizacije transfera holandski vezista dobio obećanje da će biti redovan starter. Dosad je odigrao samo dve ligaške utakmice – obe kao rezervista uz ukupno 23 minuta na terenu.

“On rezerva?! To mi se uopšte ne dopada. Iskreno, ne bih mogao da radim ono što on radi da sam na njegovom mestu. Da ulazim u igru na samo četiri minuta pre kraja meča, nema šanse“, razljutio se Svart, inače rekorder po broju nastupa za Ajaks sa preko 600 utakmica.

Van de Bek je i u ta 23 minuta čini se napravio više za Junajted nego mnogi standardni prvotimci. U susret s Kristal Palasom postigao je gol i nakratko vratio nadu Junajtedu, a pomogao je i da se inscenira onaj jedanaesterac koji je doveo do trijumfa protiv Brajtona.

“Uradio je tri dobre stvari više od mnogih u timu. Izvukao je penal koji je prethodio golu za pobedu. U normalnim uslovima Brajton je trebalo da pregazi onakav Junajted sa 7:1. Brajton je pogađao prečku ili stativu pet puta tokom utakmice. Junajted ima dobar tim, ali onakve stvari ne smeju da se događaju“.

Van de Bek je odigrao jednu utakmicu kao starter, ali u pobedi nad Lutonom u Liga kupu. Ali i tada je bio zamenjen u 78. minutu. U ostrvskoj javnosti se već spekuliše da će Ole Gunar Solskjer još jednom preskočiti Holanđanina i da će za meč s Totenhemom u veznom redu forsirati Nemanju Matića, Pola Pogbu i Bruna Fernandesa kao oprobane snage.

Dok je Svart pričao o dešavanjima u Junajtedu, Van de Bekov drugi zastupnik Gvido Albers pričao je o tome kako je Holanđanin umalo završio u Real Madridu. Štaviše, kako smo i pisali prošle zime – predugovor je bio potpisan, a transfer je trebalo da se realizuje ovog leta. Da nije naišla pandemija virusa korona, naravno...

“Prošle godine smo uveliko radili na planovima za njegov odlazak tog leta, ali Ajaks se protivio tome posle transfera Frenkija de Jonga i Matijsa de Lihta. Van de Bek je na kraju ostao, ali sve je praktično bilo ugovoreno. Sve papire s Realom potpisao je još prošle godine“, priseća se Albers i nastavlja:

“Ljudi iz Real Madrida došli su u Amsterdam i razgovarali sa Overmarsom i Van der Sarom. Rukovali su se i rekli: ’Završeno je’. Plan je bio da ćutimo neko vreme, a onda da se odrade lekarski pregledi i onda dođe u Real ovog leta“.

Ali onda je COVID-19 sve promenio. Real Madrid se povukao iz posla, jer je već bio dovoljno opterećen dugovima zbog svih transfera obavljenih prošlog leta i započete renovacije stadiona Santjago Bernabeu. Ubrzo je Junajted uzeo Van de Beka, mada ni danas mnogima nije jasno zašto su Đavoli doveli još jednog vezistu, kada na mnogim drugim pozicijama u timu škripi mnogo više...



tagovi

Doni van de BekLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara