Van de Bek (©Reuters)
Van de Bek (©Reuters)

Van de Bek je Crveni đavo

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.08.20. | 21:42

Prošao preglede, transfer od 40.000.000 evra

Dugo se pričalo da će Doni Van de Bek put Španije, da će obući dres najvećeg kluba na svetu, Real Madrida. Ali, umesto na jug, među Kraljeve, Doni je otišao na sever, među – Crvene đavole!

Kažu, gotovo je! Holanđanin je danas u domovini prošao lekarske preglede i ostalo je samo da formalno potpiše  petogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom. Englezi prave vezni red za velike domete za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Dovođenje Van de Beka će ih koštati odmah 40.000.000 evra, a Ajaks će dobiti i dodatnih 5.000.000 evra ukoliko se ispune određeni bonusi. Prema poslednjim informacijama koje su objavljivali britanski mediji, Mančester je ponudio Holanđaninu nedeljnu platu od 33.500 evra.

Van de Bek je na pripremama sa reprezentacijom Holandije, tako da se očekuje njegova zvanična promocija u novom klubu kada se završe obaveze Lala u Ligi nacija. A, prvi meč, za koji dan, Holandija će igrati upravo sa Engleskom.

Talentovani vezista Ajaksa je bio nezaobilazni član prve postave u poslednje dve sezone, a naročito je pažnju skrenuo u pretprošloj, kada su Kopljanici došli do polufinala Lige šampiona. Sa 23 godine, Van de Bek ima godine i godine pred sobom, pa je i to stavka na koju su računali u Mančesteru.

Dolazak holandskog veziste je tek prvi posao Crvenih đavola u letnjem prelaznom roku, jer kako pišu Englezi, nastaviće se pokušaji da se dovede Džejdon Sančo iz Dortmunda i defanzivac Dajot Upamekano iz Red Bul Lajpciga. Ali, biće to, ako se dogovore klubovi, mnogo veće investicije od Van de Beka.


tagovi

Doni van de BekAjaksMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara