(Reuters)
(Reuters)

Valensija dobila i jare i pare: Mamardašvili potpisuje za Liverpul, ali ostaje na Mestalji

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.08.24. | 12:32

Žrtva je Dimitrievski

Novca će biti, za rezultate ćemo da vidimo. Izgleda da je Valensija našla način da dobije i jare i pare u slučaju Giorgija Mamardašvilija.

Neko vreme je odolevala, zatim htela da ga proda, onda postavila cenu kakvu Liverpul nije želeo da plati, ali mic po mic i deluje da su klubovi na pragu rešenja. Lokalni mediji sa juga Španije – od kojih je Fabricio Romano prepisao vest, čisto da ne promakne – uveravaju da je posao na relaciji Mestalja – Enfild blizu realizacije i da su ostali da se utanače detalji pre nego što reprezentativac Gruzije postane član Crvenih.

Izabrane vesti

Namerno pišemo član, jer golman odmah neće, pošto je u pregovorima došlo do zaokreta u odnosu na početak. Tad se pričalo da će Liverpul kupiti sjajnog čuvara mreže i onda ga proslediti na pozajmicu u Bornmut, da se kali do kraja sezone, a onda narednog leta postane zamena Alisonu, s obzirom da će Brazilac uveliko ući u 33. godinu života. Taj plan je propao zato što Liverpul nije želeo da odmah plati između 35.000.000 i 40.000.000 evra na ime obeštećenja, koliko je tražio član Primere, na čijem čelu je samoživi vlasnik iz Singapuira Piter Lim.

Situacija se promenila utoliko što će Valensija dobiti i golmana i novac. Mamardašvili će narednih dana potpisati višegodišnji ugovor sa Liverpulom, obeštećećenje će biti 35.000.000 evra, Valensija će moći da zaradi dodatni novac u slučaju buduće prodaje (deset odsto), ali će istovremeno Giorgi ostati na Mestalji. To je ta razlika, jer ga Arne Slot neće poslati kod Andonija Iraole u Bornmut, već vratiti u sunčanu Valensiju.

Valensija ne prima gol protiv Selte, kvota 3,35

S jedne strane to jeste dobro za Rubena Barahu, ako se zna da je na uzorku od prethodne dve sezone najkonstantniji pojedinac u ekipi Slepih miševa bio je baš Mamardašvili. S druge, Valensija je – znajući za plan o prodaji – još početkom prelaznog roka reagovala i dovela zamenu, potpisao je Stole Dimitrievski ugovor pošto mu je saradnja sa Rajo Valjekanom istekla. Nadao se da će braniti, jer bi to i za jega bio skok u karijeri. Kad ono...

Mamardašvili je bio starter na premijeri protiv Barselone, a deluje da će tako biti i u nastavku prvenstva. Tim pre što je istekla klauzula prema kojoj je Dimitrievski mogao da promeni sredinu, odmah po dolasku, u vidu odlaska na pozajmicu. Tako se ispostavilo da Valensija ima dva kvalitetna golmana, a samo jedno mesto među stativama. Potencijalni problem?


tagovi

Giorgi MamardašviliValensijaLiverpultransferiLetnji prelazni rok 2024Stole Dimitrievski

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara