©Reuters
©Reuters

Uznemirujuće scene na Libertadoresu: Urugvajac pao u nesvest, ekspresno odvezen u bolnicu

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.08.24. | 02:07

Lukas Moura i saigrači rutinski do četvrtfinala najjačeg takmičenja u Južnoj Americi, fudbal ostao u senci događaja iz 85. minuta, ali i tuče navijača s policijom

Paklenu atmosferu priredili su navijači Sao Paula, kako bi pomogli njihovim ljubimcima da pobede u revanš utakmici osmine finala Kopa Libertadoresa protiv Nasionala iz Montevidea i plasiraju se među osam najboljih klubova na kontinentu. Posle razočaravajućih 0:0 u prvoj utakmici, brazilski predstavnik je odigrao u skladu s ulogom favorita, trijumfovao 2:0 i plasirao se u četvrtfinale.

Jeste tim čije su najveće zvezde Lukas Moura, Luiz Gustavo i Rafinja (bivši bek Šalkea i Bajerna) odigrao veoma dobru utakmicu, ali je ona obeležena uznemirujućim scenama iz finiša utakmice. Štoper urugvajskog predstavnika Huan Iskijerdo srušio se na travu iz čistog mira u 85. minutu, a za par desetina sekundi sjatili su se sa svih strana ambulantna kola, kola hitne pomoći i ljudi sa nosilima. Posle nekoliko minuta ukazivanja prve pomoći, igrač je prevezen u bolnicu, a po reakcijama igrača na terenu i blagoj olakšici na licima pojedinih, čini se da je igrač dao znake života.

Izabrane vesti


Utakmici na čuvenom Morumbiju prethodile su takođe nemile scene. Navijači koji su doputovali iz Montevidea sukobili su se policijom na tribini predviđenoj za gostujuće pristalice, a po izbijanju tuče nastao je manji stampedo. Uzimajući u obzir šta se sve izdešavalo, pravo je čuda da je utakmica završena ove noći, a Sao Paulo je izvojevao na terenu rutinsku pobedu, možda i lakšu od očekivanog.


Soberano je poveo golom Damjana Bobadilje u 31. minutu. Mladi Paragvajac je zimus stigao iz Sero Portenja, a gol protiv Nasionala je veznom igraču bio treći na 27. utakmici od dolaska u klub pre sedam meseci. Posle lepe akcije i nekoliko razmenjenih dodavanja, lopta je stigla do Bobadilje, a 23-godišnjak je uputio filigranski udarac sa oko 15 metara. Sve je rešila nekadašnja velika nada argentinskog fudbala i bivši napadač Boke Juniors, Vest Hema, Las Palmasa, Alavesa, Espanjola i Osasune Džonatan Kaljeri golom glavom u 47. minutu.

Sao Paulo će u četvrtfinalu igrati brazilski derbi protiv Botafoga, a bolji iz tog duela išao bi u polufinalu na Penjarol ili Flamengo (ako prethodno materijaliuzuje 2:0 iz prve utakmice protiv Bolivara).

KOPA LIBERTADORES – OSMINA FINALA (REVANŠI)

Utorak

Fluminense – Gremio 2:1 (2:0), prvi meč 1:2, penalima 4:2

/Tijago Silva 14, Arijas 28 pen – Nunes 76/

Sreda

Atletiko Mineiro – San Lorenco 1:0 (0:0), prvi meč 1:1

/Batalja 65/

Junior – Kolo Kolo 1:2 (1:1), prvi meč 0:1

/Baka 45+1 – Kapeda 43, Falkon 74/

Strongest - Penjarol 1:0 (1:0) - prvi meč 0:4

/Triverio 44/

Četvrtak

Palmeiras - Botafogo 2:2 (0:0) - prvi meč 1:2

/Lopez 86, Roni 90 - Da Kruz 56, Savarino 64/

River Plejt - Taljares Kordoba 2:1 (1:0) - prvi meč 1:0

/Borha 34, Simon 50 - Điroti 69/

Sao Paulo - Nasional Montevideo 2:0 (1:0) - prvi meč 0:0

/Bobadilja 31, Kaljeri 47/

Petak

Bolivar - Flamengo 1:0 (0:0) - prvi meč 0:2

/Bruno Savio 57/


tagovi

Sao PauloNasionalKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara