David Raum (twitter©RBLeipzig)
David Raum (twitter©RBLeipzig)

Uživaće špicevi Lajpciga: Raum potpisao do 2027, Hof skuplje prodao samo trojicu

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 13:04

Bikovi platili 26.000.000 evra fiksno, a još nije jasno da li Hofenhajm na konto bonusa može da zaradi 2.000.000 ili 4.000.000 evra

Da nema Alfonsa Dejvisa na poziciji levog beka, verovatno bi minhenski Bajern ovog leta ulovio Davida Rauma, čoveka koji je snajperski preciznim loptama u minuloj sezoni zavredio zvanje najboljeg centaršuta Bundeslige. Još od prvih dana prelaznog roka bilo je jasno da se krčka njegov odlazak iz Zinshajma, pominjali su se mančesterski velikani, a kako ni Junajted, ni Siti nisu povlačili konkretne poteze, bingo je uboo Red Bul Lajpcig. Raum je danas potpisao petogodišnji ugovor sa Bikovima koji su Hofenhajmu ispalatili 26.000.000 evra fiksno. Zbog nepodudarnih natpisa u nemačkim medijima, ostaje nedoumica hoće li bonusi biti 2.000.000 ili 4.000.000 evra.

Koja god suma bila verodostojna, neće promeniti činjenicu da je Hofenhajm samo trojicu fudbalera skuplje prodao. Rekorder je i dalje Žoelinton koji je pre tri sezone otišao u Njukasl za 44.000.000, upravo on je uzeo to zvanje zemljaku Robertu Firminu kojeg je Liverpul 2015. platio 41.000.000, dok je Hof, takođe pre tri sezone prodao Bajer Leverkuzenu Kerema Demirbaja za 32.000.000 evra. Doduše, ako je u pitanju veća bonus suma, Raum ima šansu da postane najskuplja kupovina u istoriji Lajpciga i preskoči Danija Olma (29.000.000) i Nabija Keitu (29.750.000).

Izabrane vesti

"Izuzetno sam srećan zbog potpisa za Lajpcig. Klub je ozbiljno zagrizao da me dovede, a razgovarajući sa trenerom Tedeskom i direktorom Oliverom Minclafom, brzo sam uvideo da je Lajpcig pravi izbor. Došao sam u grad koji luduje za fudbalom. Imam priliku da igram u Ligi šampiona i to će mi omogućiti da se idealno razvijem", rekao je Raum.

Činjenica da je Lajpcig doveo jednog od najboljih levih bekova Bundeslige, samo je potvrdila da budućnost Anhelinja nije na Red Bul areni. Trener Domeniko Tedesko najblaže rečeno nije obožavatelj lika i dela španskog defanzivca koji se nije našao ni na listi pozvanih igrača za jučerašnji meč Superkupa protiv Bajerna. Nemački mediji spekulišu da bi Anhelinjo mogao upravo u Hofenhajm, mada ostaje nejasno zašto klubovi jednostavno nisu napravili trampu uz eventualnu doplatu.

U svakom slučaju, jedan od pretendenata na Ligu šampiona može da računa na 10+ asistencija, budući da je Raum prethodne takmičarske godine spakovao 13 ligaških golova, a da je sezonu pre toga u Cajti kao igrač Grojter Firta podelio čak 15 asistencija. Mogla bi predstojeća sezona da predstavlja pravo uživanje za napadače Lajpciga Andrea Silvu, Kristofera Nkunkua, Aleksandera Serlota...

Igre u Hofenhajmu samo su mu učvrstile mesto u reprezentaciji Nemačke za koju je debitovao maja prošle godine, a uz kontinuitet predstava koje je demonstrirao takmičarske 2021/22, veliko je pitanje hoće na koga će se da će se kao startera Hansi Flik osloniti na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru - njega ili Robina Gosensa.




tagovi

Letnji prelazni rok 2022HofenhajmRed Bul LajpcigDavid Raum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara