Ruska veza veze Humskom: Strele Tošića i Natha terale Grobare na aplauze (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 16.02.20. | 17:57

Partizan ubedljiv protiv Radnika, sve golove postigao iz prekida - 3:0

Aplauzi u Humskoj. Zasluženi, pošto je Parni valjak nastavio tamo gde je stao sredinom decembra. Brzom vožnjom završio je prvu etapu u 2020. i nagovestio da bi tokom proleća mogao da bude na većem broju obrtaja nego jesenas, ali i da je sposoban da dobija bez stresa "male utakmice", kakva je bila premijerna ove godine sa Radnikom - 3:0 (1:0).

Rezultatski je moglo i ubedljivije, ali su se zato crno-beli igrom postarali da navijačima ponude dovoljno dokaza da će gledati za 15-20 odsto unapređenu verziju letos formiranog napadačkog stila. Ispalo je da su presudili golovi iz prekida (dva iz slobodnih udaraca, jedan iz penala), međutim, osvajač kupa je u polju bio daleko bolji nego što piše na semaforu. A na njemu su zasvetlucala prezimena nekadašnjih saigrača iz moskovskog CSKA, Zorana Tošića i Bibasa Natha, da podsete kako su nekad u Premijer ligi Rusije vodili Aremjce ka trofejima i da ohrabre Grobare kako bi, ako ne šampionski, onda makar drugi po važnosti pehar mogli da proslave krajem maja.

Izabrane vesti

Pričao je danima Savo Milošević kako su se njegovi fudbaleri uželeli takmičenja, a na osnovu početnih 90 minuta drugog dela sezone deluje da su jedva čekali da se vrate Superligi. Zoran Tošić možda više od svih. Rastrčan, poletan, razigran, kao u danima kad je u Humskoj tek promaljao glavu, Bambi je otvorio utakmicu potezima koji su mamili uzdahe na tribinama. Već u petom minutu sklonio je loptu u kaznenom prostoru pre nego što je na njega naleteo štoper Radnika i napravio faul koji je morao da bude sankcionisan penalom, sredinom prvog dela je uhvatio makazice i tukao iznad prečke, da bi u 36. iznudio faul (prekršaj slabijeg intenziteta u odnosu na onaj nedosuđen) i iz tog prekida sa 20-ak metara savladao povratnika na gol Radnika, Nikolu Vasiljevića.

Prvi Tošićev gol iz slobodnog udarca ove sezone (prethodno precizan prilikom aprilskog gostovanja Vojvodini) može se tumačiti i nagradom za agilnost kojom je vukao Parni valjak napred. Bio je to njegov najbolji deo, terao je druge da ga prate. Samo što je Takumi Asanu nedostajao malo bolji tajming da isprati saigrače, a Umaru Sadiku da bude pažljiviji u izbegavanju ofsajd zamki. Kad se tome doda da je vrlo dobro funkcionisala osovina Tošić-Natho jasno je zbog čega je domaćin "kampovao" na polovini protivnika i visokim procentom poseda lopte tražio način da još koji put ugrozi povratnika iz Crvene zvezde, Vasiljevića.

Ulazak mlađanog Filipa Stevanovića umesto Asana doneo je Miloševićevom krilu više kreacije, proboje po boku, viškove u završnoj trećini terena, ali je u odsudnim trenucima lopta izmicala Umaru Sadiku ili je Nigerijac bio u ofsajdu. I tako sve do sredine drugog dela kad je prvi strelac tima posle duela sa Urošem Stojanovićem iznudio penal (ovoga puta Bojan Nikolić pokazao na belu tačku iako je kontakt bio blažeg intenziteta u poređenju sa nedosuđenim nad Tošićem), iz kog je Bibas Natho uveo meč u mirniju završnicu, da bi po izlasku Tošića preuzeo odgovornost prilikom izvođenja slobodnjaka i pokazao koliko i sam može da bude opasan iz prekida. A koliki je posao, iako nije povećao golgeterski konto, Sadik napravio mučenjem odbrane rivala kazuje pljesak oko 3.000 navijača dok je prepuštao mesto debitantu Bojanu Matiću.

Kao većina ekipa iz donjeg doma superligaške tabele, predstavio se i Radnik na Topčiderskom brdu kao ekipa koja iz duplog bloka i usko postavljenih linija pokušava tranzicijom da ugrozi favorita. Takva postavka i Partizanova kontrola lopte za posledicu je imala tek poneki izlet gostiju na polovinu domaćina. Najbliži pogotku Surduličani su bili u uvodu meča, tako što se posle ne baš spretnih reakcija Strahinje Pavlovića lopte dokopao Boban Georgijev i gađao pored stative, a samo koji minut kasnije Jevgen Pavlov je ispucavanjem lopte zbunuio odbranu crno-belih, jedino što nije imao ko da iskoristi brisan prostor, pa je istrčali Vladimir Stojković otklonio opasnost.

Ostalih 70-ak minuta Radnik se uglavnom branio, nemoćno gledao kako Partizan razvija napade i sve što mu je preostalo u takvom odnosu snaga bilo je da čestita boljem od sebe.

SUPERLIGA - 21. KOLO 

Subota
Inđija – TSC 1:1 (0:0)
/Banjac 54 – Silađi 64/

Čukarički - Crvena zvezda 0:2 (0:2)
/Nikolić 4, Petrović 14/

Mladost – Voždovac  2:1 (1:0)
/Radivojević 39p, Eliomar 47 – Vučić 57/

Napredak – Javor 1:1 (0:0)
/Gavrić 71 - Pavišić 59/

Mačva – Rad  1:0 (1:0)
/Marković 12/

Vojvodina – Proleter  1:0 (0:0)
/Drinčić 56/

Nedelja
Partizan - Radnik 3:0 (1:0)
/Tošić 37, Natho 67, 80/

Spartak - Radnički Niš 1:1 (1:1)
/Nikolić 25 - Čumić 42/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara