(AFP)
(AFP)

Uzalud magija Alberta, Rasing preživeo u Sao Paulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.10.24. | 04:25

Nerešeno (2:2) u prvom polufinalnom meču Kopa Sudamerikane

Korintijans je bio izraziti favorit na prepunoj Neo Kimika Areni, ali je usledio šok već u šestom minutu. Posle duge lopte sa svoje polovine, Rasing je imao sreće da defanzivac domaće ekipe odbije glavom loptu ka svom golu, gde se fantastično našao Salas. Maksimilijano je u stilu svog prezimenjaka iz Čilea Marsela, postigao prelep gol koji je utišao skoro 50.000 navijača.

Odlično je zahvatio loptu, uhvatio na krivoj nozi golmana Huga Souzu i doneo prednost Rasingu.

Izabrane vesti


Samo pet minuta kasnije, započeo je šou Jurija Alberta. U saradnji sa svojim partnerom iz napada Memfisom Depajem, doneo je izjednačenje u 11. minutu. Depaj je posle nekoliko driblinga pogodio pravi trenutak da proigra Jurija Alberta, koji je sa sedam metara "bocnuo" protivničkog golmana i poravnao rezultat.


Isti igrač doneo je i preokret u 34. minutu. Iskosa sa leve strane, sa preko 20 metara, uputio je pravu "bombu" u donji desni ugao, što je golman svojim bacanjem samo ulepšao pogodak napadača Korintijansa za opšte slavlje u Sao Paulu.


Na startu drugog poluvremena videla se veća želja Rasinga, koji je želeo izjednačenje i brzo je i došao do njega. U 55. minutu, na asistenciju Armende, desni bek Martirena Tores postiže drugi gol za gostujuću ekipu.

Potpuno bezopasan bio je Korintijans do kraja meča. Bezidejna igra, samo jedan šut u okvir gola, totalno odsustvo Depaja u izgradnji napada i odlična pokrivenost na Juriju Albertu... Sve je to koštalo brazilski tim i Rasing pred revanš koji je na programu za nedelju dana ima bolji rezultat jer će na domaćem terenu imati veliku podršku - kao i činjenica da su daleko bolji domaćini nego gosti.


KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Kruzeiro – Lanus 1:1 (0:0)

/Žorž 50 – Karera 73/

Petak

Korintijans – Rasing 2:2 (2:1)

/Juri Alberto 11, 34 – Salas 6, Tores 55/


tagovi

Rasing KlubKorintijansKopa SudamerikanaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara