Navijači Korintijansa (AFP)
Navijači Korintijansa (AFP)

Uvek priča da ga ne interesuje, ali sad Korintijans može do polufinala

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 23:00

Teška misija pred Fortalezom

U revanšu četvrtfinala Kopa Sudamerikane (02.30) na Neo Kimika areni u Sao Paulu sastaju, po tvrdnjama iz domaćeg tabora, uvek nezainteresovani Korintijans kada je u pitanju drugo po snazi kontinentalno takmičenje na teritoriji Južne Amerike i Fortaleza, viceprvak iz prethodne sezone.

Popularni Musketari iz će meč početi sa velikom prednošću, pre sedam dana u gostima su slavili 2:0 i približili se završnici. Prednost valja potvrditi i na terenu. Korintijans stiže kao favorit, naročito ako se zna da je u subotnjem meču Serije A dodatno podigao samopouzdanje pobedom nad Atletiko Gojanienseom (3:0). Sastav argentinskog stručnjaka Ramona Anhela Dijasa nalazi se u delikatnoj situaciji, preti mu ispadasnje iz nacionalne elite, ali mu je trijumf nad direktnim konkurentom omogućio da se na tabeli poravna sa Vitorijom, prvim timom iznad crte. Pored toga, Musketari su pre desetak dana obezbedili i učešće u polufinalu Kupa Brazila, savladavši Žuventud 3:1.

Izabrane vesti

U poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, Korintijans je zabeležio četiri pobede, uz jedan poraz od trenutnog lidera prvenstva, Botafoga. Savladao je Atletiko Gojaniense, Fortalezu, Žuventud, ali i Flamengo, pored već pomenutog poraza od Fogaa. Na Neo Kimika areni, ekipa u poslednjih deset mečeva ima pet pobeda, četiri remija, sa samo jednim neuspeh.

Fortaleza je zabeležila četiri uzastopna kiksa u sezoni, uključujući utakmice u prvenstvu i pomenuti poraz od Korintijansa, u prvom četvrtfinalnmom okršaju Kopa Sudamerikane. Leao do Pići je povratio deo samopouzdanja tokom vikenda ubedljivom pobedom nad dobrim timom Baije (4:1).

Da bi uopšte imala šanse da se kvalifikuje, Fortaleza će morati da pobedi Korintijans prvi put u istoriji, kao gost.

PIŠE: Đorđe Radonjić

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

02.30: (2,10) Korintijans (3,35) Foraleza (3,60), prvi meč 2:0

Četvrtak

02.30: (2,45) Independijente Medeljin (3,10) Lanus (3,15), prvi meč 0:0

Petak

02.30: (1,80) Rasing (3,50) Atletiko Paranaense (4,70), prvi meč 0:1

02.30: (1,58) Kruzeiro (3,60) Libertad (7,00), prvi meč 2:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilKorintijansFortalezaKopa SudamerikanaRekopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara