Utakmica sezone u Mozzart Bet Superligi: Radnički zapalio petardu i drhtao od OFK Beograda

Vreme čitanja: 5min | ned. 25.08.24. | 21:07

Sve pucalo u Zaječaru, osam golova uz osam strelaca – 3:5

Često se čuju kritike na račun Mozzart Bet Superlige, da je malo golova i da su utakmice dosadne. To večeras u Zaječaru ne da samo nije bio slučaj, nego je malobrojna publika sigurno bila izuzetno zahvalna što je došla da isprati jednu ovakvu utakmicu. U klasike Mozzart Bet Superlige će biti uvršten večerašnji meč u kojem nije izostalo ničega. Bilo je drame, trilera, neizvesnosti, napetosti, preokreta, efektnih pogodaka, poteza pojedinaca i što je najvažnije, bilo je najviše jedne stvari zbog koje se igra fudbal – pogodaka. A, njih je bilo čak osam uz osam različith strelaca! Dugo će se premotavati ovaj duel, koji će ući u sve anale i oboriti mnoge rekorde Mozzart Bet Superlige. Na kraju ovog akcionog trilera stajalo je 3:5 za Radnički iz Kragujevca.

Romantičari su rano stigli do prednosti, posle koje su doživeli šamar i nakon samo pola sata primili pogodaka koliko nisu ni na jednoj utakmici za devedeset minuta. Ofanziva OFK-e je funkcionisala u pojedinim momentima, nastavio je da trese protivničke mreže Aleksandar Kahvić, ali je zakazala odbrana. Koliko zbog broja primljenih pogodaka, toliko i zbog činjenice da su Kragujevčani vrlo često lako stizali do kaznenog prostora plavo-belih. Formacija sa tri centralna beka i dva krilna beka je večeras više donela dobrog ekipi Feđe Dudića nego Sime Krunića. Dosta prostora je prilikom izleta u napad ostajalo pozadi, te su to znali da iskoriste Šumadinci, koji su vrlo lako te prostore po strani i koristili.

Izabrane vesti

Podsetio je tim iz Šumadije na neke momente iz prethodne sezone, kada su ovakve utakmice bila svakodnevnica za ekipu Feđe Dudića. Više na napad nego na odbranu si bili skoncentrisani svi fudbaleri Radničkog, te su i defanzivci više doprinosa davali ustvari napadu. Ako su i prva dva pogotka Kragujevčana bila sreća, okolnost, uz niz odbitaka, svaki sledeći je bio lepotica za sebe. Sve se moglo videti prilikom pogodaka igrača šumadijskog tima. Pete, propust lopte kroz noge, dodavanja iz prve na peterac. Ništa drugo nije preostalo defanzivcima Romantičara u toj situaciji, nego da bespomoćno gledaju kako lopta završava u mreži Balše Popovića.

Otvaranje utakmice je podsetilo na neke utakmice plej-ofa od prošle sezone. Samo što su Romantičari poveli, zahvaljujući savršenoj egzekuciji Alekse Cvetkovića, Radnički je stigao do ekspresnog izjednačenja. Gužvu i karambol u kaznenom prostoru OFK-e najbolje je iskoristio Besim Šerbečić, kada je posle par odbitaka loptu prosledio u mrežu. Malo je meč stagnirao nakon toga po pitanju šanse, sve dok beogradski tim nije zapretio iz kontra napada. Ako je prvi gol Šumadinaca bio čudan, tek je drugi izazvan nizom spleta okolnosti. Šutirao je Ben Hasin, lopta je zakačila dva fudbalera Romantičara i totalno promenila pravac, da bi je u mrežu, opet čudnim udarcem, smestio Dilan Ortiz.

Ako su prva dva pogotka Kragujevčana bila i malo slučajna, treći je bio školska akcija i lepota za videti. Iskombinovali su fudbaleri ekipe Feđe Dudića u stilu Liverpula ili neke velike evropske ekipe. Bogdan Mirčetić je odigrao petom za Mehmeda Ćosića, koji je loptu poslao na peterac Ben Hasinu, čime je fudbaler iz Tunisa stigao do prvenca u dresu Radničkog 1923. Tada je delovalo da će Kragujevčani diktirati tempo, i povećati prednost, a da ne bude tako pobrinuo se Aleksandar Paločević. Neodbranjiv udarac je uputio iskusni vezista sa distance, dovoljno jak i precizan da ostavi bez šanse Marka Miloševića.

Nije se stalo ni u nastavku. OFK Beograd je jurio izjednačenje, a Radnički komotniju prednost. Još jednom je Marko Milošević bio spasilac Kragujevčana, posle solo prodora Aleksandra Kahvića i njegovog udarca u bliži ugao. Odmah je stigla kazna na drugoj strani, tek što je kročio na teren, Evandro je stigao do drugog pogotka ove sezone. Izveli su Kragujevčani korner, ponovo lepo kombinovali, i stigli do još jednog gola sa peterca. Milan Aleksić je glavom spustio loptu na noge Brazilcu, koji nije morao mnogo da se pomuči da bi zatresao mrežu. U tim momentima je sve prolazilo kroz odbranu Romantičara, te je posle dodavanja Mehmeda Ćosića njegov saigrač Kilijan Bevis promašio skoro pa nemoguće, opet sa peterca.

Da ne izostane još drame, pobrinuo se ove sezone odlični Aleksandar Kahvić. Iako ga možda nije bilo toliko u kadru utakmice nekih sat vremena, pogodio je posle kornera da bi uneo neizvesnost u meč, ali i vratio svoj tim iz mrtvih. Međutim, sa druge strane su stajali nadahnuti fudbaleri kragujevačkog tima, koji su i do petog pogotka stigli na vrlo spektakularan način. Prelepa kombinacija stranaca u dresu Radničkog, Ben Hasina i Kilijana Bevisa, i na kraju vrlo efektan pogodak igrača iz Surinama, koji je tek što je pogodio i zamenjen. Umalo da drama dobije i novu epizodu, da je precizniji bio Uroš Lazić, jer je rezervista Romantičara bio neprecizan u izglednoj prilici za njegov tim. Celokupna tenzija kulminirala je isključenjem šefa struke OFK-e, Sime Krunića, duboko u nadoknadi vremena.

OFK BEOGRAD – RADNIČKI 1923 3:5 (2:3)

/Cvetković 8, Paločević 44, Kahvić 61 – Šerbečić 10, Ortiz 28, Ben Hasin 31, Evandro 55, Bevis 71/

Zaječar, Gradski stadion pod Kraljevicom

Sudija: Nenad Minaković (Novi Sad)

OFK Beograd (3-4-3): Popović 5 – Đermanović 5, Obradović 5 (od 84. Momčilović), Vukičević 5 – Gobeljić 5,5 (od 77. Lazić), Paločević 7, Ado 6, Anan 5,5 (od 46. Ovusu 6) – Cvetković 6,5 (od 59. Bermudez 6), Kahvić 7, Stanojlović 6,5 (od 59. Sabrino 6)

Radnički 1923 (4-2-3-1): Milošević 6,5 – Ćosić 7, Šerbečić 7 (od 46. Zeljković 6,5), Mitrović 6,5, Dadić 7 – Ristić 6,5 (od 80. Enlandu), Aleksić 7 – Mirčetić 7,5 (od 53. Adžić 6,5), Ben Hasin 8, Bevis 7 (od 72. Rošević 6) – Ortiz 7 (od 53. Evandro 7)

Igrač utakmice: Luaj Ben Hasin (Radnički 1923)



MOZZART BET SUPERLIGA, ŠEST KOLO

Petak

Mladost - Čukarički 3:1 (2:0)

/Sisoko ag 25, Ljubomirac 35, 90+1 - Sisoko 75/

Subota

Tekstilac - Novi Pazar 2:1 (1:0)

/Đurić 10, Šavija 85 - Bačkulja 55/

Radnički Niš - Železničar 2:1 (1:1)

/Belaković 10, Pavlović 84 - Romanić 34/

Jedinstvo - IMT 2:3 (1:3)

/Damjanić 17, Aćimović 57 - Kurt 8p, Krstić 27, 38/

Nedelja

Vojvodina - Napredak u toku

OFK Beograd Mozzart Bet - Radnički KG 3:5 (2:3)

/Cvetković 7, Paločević 44, Kahvić 61 - Šerbečić 10, Ortiz 27, Ben Hasin 31, Evandro 55, Bevis 71/

Odloženo

Spartak – Partizan

Crvena zvezda – TSC



tagovi

Feđa DudićSimo KrunićAleksandar KahvićKevin Bevis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara