Tonjito i Duljaj (©Reuters)
Tonjito i Duljaj (©Reuters)

Utakmica protiv Partizana pred praznim tribinama, bila mi je jedna od najboljih u životu

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.05.20. | 15:24

Sportingov Tonjito se priseća meča iz 2002. godine

Žale se fudbaleri poslednjih dana, teško im je da igraju pred praznim tribinama. Kažu, osećaju se kao da su u pitanju pripremni, a ne takmičarski mečevi.

Dok su srpski fudbaleri manje-više iskusili u domaćoj ligi kako je to igrati bez navijača, zbog čestih kazni klubovima, od stranaca se malo koji našao u takvoj situaciji ranije. Jedan od onih koji tvrde da je najbolju utakmicu u karijeri odigrao na praznom stadionu je Španac Tonjito. I to je doživeo u Beogradu, igrajući protiv Partizana 2002. godine u Kupu UEFA.

Izabrane vesti

Bila je to spektakularna utakmica. Crno-beli su u Lisabonu slavili sa 3:1, a u revanšu zbog serije povreda jedva je Ljubiša Tumbaković sastavio tim. Predvođen Kristijanom Ronaldom Sporting je dobio revanš sa 3:1, ali su u produžecima Dejan Živković i Damir Čakar lansirali Partizan do naredne faze takmičenja (3:3).

I te utakmice Tonjito se i danas, 18 godina kasnije, živo seća.

Bila mi je to jedna od najboljih utakmica u karijeri. Prvo sam postigao gol za 1:0, a onda sam asistirao Kontrerasu za 3:1. Time smo dostigli minus iz Lisabona i otišli smo u produžetak“, prisećao se Tonjito za Abolu.

Naravno, povod za razgovor je bila sablasna tišina koja je pokrivala tribine u Humskoj. Nažalost, to nije bilo poslednji put za Partizan...

Utakmica je bila neobična, jer su tribine bile prazne. Čuo se eho sa svih strana, kako igrači pričaju jedan s drugim, kako se dovikuju, kao i od udaraca po lopti. Nisam mogao da se naviknem, nikada pre toga nisam ni gledao utakmicu na kojoj nije bilo navijača. Upravo zbog toga, kao i činjenice da smo igrali 120 minuta, taj meč sam jako dobro upamtio“.


Bio je to prvi i poslednji put Špancu da se nađe u takvoj situaciji.

Mislim da je Partizan bio kažnjen od strane UEFA i kapije su morale da budu zatvorene. Igrao sam mečeve na kojima je bilo malo gledalaca, ali ovakav kao u Beogradu, nikad više“.

Sjajan meč na Topčiderskom brdu je završen uspehom srpskog kluba, a Tonjito ne vidi izostanak publike kao neki faktor na taj rezultat.

Činjenica je da nismo imali osećaj da igramo evropsku utakmicu, jer smo mi u Lisabonu navikli da igramo pred krcatim tribinama. Bilo je čudno, ali ništa više od toga. Nije izostanak publike uticao da ne prođemo dalje“, priznao je Tonjito, nekadašnji vezista Sportinga.


tagovi

FK PartizanSporting LisabonKup UEFA

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara