Utakmica: 171; golova: 124; godina: 20

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 09:17

Erling "Monstrum" Haland...

Erling Haland dobio je nagradu Golden boy za 2020. godinu namenjenu najboljem mladom igraču u Evropi. I to je na mestu. Međutim ono što Haland radi u novoj sezoni - ili bolje reći kako se nadovezao na prošlu - učiniće ga ozbiljnim kandidatom i za sve nagrade koje se dodeljuju najboljima na svetu na kraju godine. Povreda je iza strašnog Norvežanina, nije mu mnogo trebalo da se vrati u revolveraški mod i prava je šteta što je morao da propusti nekoliko utakmica, odnosno što mu je Robert Levandovski odmakao po broju golova u tom periodu. Jer da nije, imali bismo sasvim sigurno nešto poput onih ludih trka Lionela Mesija i Kristijana Ronalda u španskoj Primeri.

Haland je trenutno na 12 pogodaka (Leva je sakupio već 20) i postigao ih je iz svega 10 mečeva. Ono što posebno impresionira jeste podatak da je od strata sezone na terenu proveo svega 60 odsto vremena od maskimalnog vremena?!

Izabrane vesti

Do pojave Roberta Levandovskog i kasnije Erlinga Halanda rekordi Gerda Milera izgledali su nedodirljivo. Situacija se sada potpuno izokrenula. I ne postavlja se pitanje da li će, nego kada će Miler biti skinut sa trona, makar po broju pogodaka u jednoj sezoni. Magična cifra je 40 (toliko je Gerd postigao za Bajern u sezoni 1971/72), a kao što rekosmo, Leva je već na 20 i ima na raspolaganju još 19 utakmica - više od pola sezone. Halanda je ove sezone ukočila povreda, međutim ukoliko se bude zadržao u Nemačkoj još sezonu, dve, nema sumnje da će i on ugroziti Milera.

Norvežanin je, međutim, po jednom ispred svih kada govorimo o nemačkom šampionatu. Nijedan igrač nikada nije uspeo da postigne golova koliko Erlinga Haland na prvih 25 utakmica u takmičenju. Marek Mintal dao je 21 (25), a Uve Zeler 23 (25). Haland - 25/25!

Neverovatne su sve te brojke Erlinga Halanda. Posle nova dva gola u derbiju protiv RB Lajpciga on je došao na ukupno 35 pogodaka u dresu Borusije na 34 utakmice. Osporiće mu mnogi ove cifre pod onim uvreženim: "lako je davati golove u Nemačkoj", ali treba imati na umu i to da Borusija nije nije ni Real ni Barsa. Haland ipak ima nešto skromnije saigračle nego što ih imaju napadači španskih velikana...

Bilo kako bilo bilans je sledeći:

Za mlađe kategorije Norveške: 53 utakmice - 34 gola

Za seniorski tim Norveške: 7 utakmica - 6 golova

Za Molde: 50 utakmica - 20 golova

Za Salcburg: 27 utakmica - 29 golova

Za Dortmund: 34 utakmice - 35 golova

Ukupno: 171 utakmica i 124 pogotka

Erlin Haland - 20 godina!


tagovi

Erling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara