Uspavanka na krovu prekinuta u finišu: Voždovac dao gol posle 400 minuta i srušio Radnički

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.08.22. | 21:02

U duelu u kojem je sve mirisalo na remi bez golova, kragujevački Radnički ipak poklekao na kraju

Laknulo je Nebojši Jandriću, laknulo je i njegovim pulenima. Na otvaranju 5. kola Mozzart Bet Superlige Srbije sve je mirisalo na remi mirnih mreža i nastavak golgeterske agonije Voždovca. Međutim, fudbalerima Radničkog iz Kragujevca pala je koncentracija u 90. minutu, kada je čuvarima u srcu šesnaesterca umakao rezervista Nikša Vujanović. Epilog je bio prvi gol Zmajeva posle 400 minuta i prva pobeda još od premijernog meča srpske elite (1:0).

Kakav debi za crnogorskog fudbalera koji se ovog leta preselio u redove Voždovca iz Rudara i četiri uvodna meča presedeo na klupi. Dao mu je Jandrić šansu u 62. minutu, a on teško da je mogao da poželi bolji način da je iskoristi. Doveo je svoj tim na šestu poziciju na tabeli, odnosno pomogao mu da sa večerašnja tri boda preskoči Partizan i Javor.

Izabrane vesti

Serija nepobedivosti domaćina u Zaplanjskoj ulici, ne računajući okršaje protiv Crvene zvezde i Partizana porasla je na 16 utakmica. Delovalo je da će to biti slaba uteha, da Voždovac još jednom nije poneo municiju na meč, ali jedan metak bio je dovoljan. Sve pre toga delovalo je kao neka vrsta fudbalske anti-propagande.

Čitava polovina prvog dela protekla je bez ikakave opasnosti nezavisno od toga koji tim je držao loptu u nogama. Tek u 22. minutu nešto smislenija akcija, centaršut Mijailovića, odlaganje grudima Burmaza i Ivezićev pokušaj iz peterca koji je otišao pravo u golmana Stojana Lekovića. Potom deset minuta praznog hoda pa lopta Mirića koja je zaledila odbranu Voždovca. Prohujala je paralelno sa gol linijom, ali je Vojo Ubiparip ostao prekratak.

Ako je iko do poluvremena bio bliži pogotku, onda je to bio Voždovac. Leković je u 37. minutu zaustavio opasan udarac Trifunovića sa dvadesetak metara, a koji minut kasnije malo je falilo da ga nakon prekida savladaju njegovi saigrači. Doduše zagrejali su gosti Miloša Krunića koji je u 45. minutu morao da se izvije da zaustavi pokušaj Ubiparipa sa kapice šesnaesterca.

Iako je teško poverovati, drugi deo bio je verovatno još oskudniji po pitanju šansi za gol. Maestralnom intervencijom na ulasku u šesnaesterc Dušan Cvetinović je sprečio Martina Novakovića da se nađe oči u oči sa Lekovićem, da bi usledilo dvadesetak minuta fudbalskog ništavila pre nego što je Mijailović u 70. minutu pokušao direktno iz kornera da savlada Lekovića koji nije spavao.

Odlično postavljanje na drugoj gol liniji pomoglo je golmanu domaćih Kruniću da odbije udarac rezerviste Đorđa Maksimovića u 87. minutu. Delovalo je da će to biti poslednji detalj vredan pomena, ali se Vujanović postarao da tako ne bude. Jandrić i njegovi puleni konačno mogu lakše da dišu nakon što je probijen led i postignut prvi gol iz igre u novoj sezoni.

Voždovac je svoju crnu golgetersku seriju prekinuo, dok je ekipa Darka Milisavljevića sada dobrano zakoračila u svoju sa tri utakmice bez postignutog gola. Teško da bi trener gostiju mogao da bude zadovoljan viđenim i da je ostalo 0:0. Pucanje odbrane u 90. minutu samo je pogoršalo stvari.

VOŽDOVAC – RADNIČKI KRAGUJEVAC 1:0 (0:0)

/Vujanović 90/

Beograd

Stadion: TC Stadion

Gledalaca: 400

Sudija: Danilo Nikolić

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Krunić 6,5 – Mijailović 6,5 , Milović 6, Damjanović 6 , Hajdin 6 – Ivezić 6 (od 80. Ajdinović -), Đuričić 5,5 (od 16. Sentoku 5,5, od 80. Kljajić -) –, Purtić 6, Trifunović 6 (od 63. Todorović), Novaković 6 – Burmaz 6 (od 63. Vujanović 7)

RADNIČKI KRAGUJEVAC (4-3-3): Leković 6,5 – Vlajković 6, Cvetinović 6, Ivanović 6, Zorić 6 – Krajišnik (od 75. Vidović 6), Milisavljević 5,5 (od 46. Brnović 6), Srnić 5,5 – Mirić 6, Ubiparip 5,5 (od 76. Vidosavljević -), Stojiljković 5,5 (od 76. Maksimović 5,5).

Igrač utakmice: Nikša Vujanović


tagovi

Nikša Vujanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara