Uroš Vitas kuca na vrata Partizana, potpis možda do kraja sedmice

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.01.20. | 12:20

I dalje se čeka Slobodan Rajković

Prva opcija je bio Frank Maki Banjak, međutim, ograničenje o broju stranaca odložilo je interesovanje za prvotimca ljubljanske Olimpije makar do leta. Očekivalo se da mesto u odbrani popuni Slobodan Rajković, ali bivši reprezentativac uprkos tome što je dva meseca trenirao u „Zemunelu“ nije uspeo da nađe zajednički jezik sa čelnicima po pitanju plate. Opcija njegovog angažovanja i dalje je otvorena, međutim, kako se prelazni rok bliži kraju, u Partizanu su razmatrali i druge solucije, a kako sad stvari stoje, najbliži crno-belom dresu je – Uroš Vitas.

U pitanju je 27-godišnji centralni defanzivac, od pre nekoliko dana slobodan na tržištu, pošto mu je istekao ugovor sa Irtišem iz Pavlodara. Samim tim ponovo je aktuelizovan njegov dolazak u Humsku (pominjao se i letos), sa daleko većim izgledima za realizaciju. Pre šest meseci osvajač kupa Srbije bi morao da plati obeštećenje Kazahstancima, sad bi dobio fudbalera za džabe i prema navodima iz Beleka, gde se Parni valjak nalazi na pripremama, postoji mogućnost da već do kraja sedmice Vitas zaduži crno-beli dres.
"Videćemo, može da se desi", nagovestio je trener Savo Milošević.

Izabrane vesti

Navodno, Vitas je ovoga puta ponuđen stručnom štabu, a kako je Milošević dobro upoznat sa njegovim mogućnostima očekuje se brza realizacija posla. Pogotovo ako se zna da je Partizanu posle prodaje Strahinje Pavlovića Monaku neophodan štoper za narednu sezonu. A da usled izostanka Dominika Dinge sa priprema stručni štab nema dovoljno opcija ni za kvalitetan trening, pa je u kontrolnoj utakmici sa rumunskim Vitorulom štopera igrao vezista Milan Smiljanić.

To nije sve. Kako se može čuti, u Partizanu su i dalje spremni da čekaju Slobodana Rajkovića, jer je procena da su za leto potrebna dvojica novih štopera. Razlog je taj što Pavlović odlazi u Monako, Bojanu Ostojiću ističe postojeći ugovor, a zasad nema nagoveštaja da li će mu biti ponuđen novi.

Inače, Uroš Vitas je rođen u Nišu, deo fudbalskog školovanja prveo je baš među crno-belima, seniorsku karijeru gradio je Radu, belgijskim klubovima Gentu i Mehelenu, a u biografiji ima i devet utakmica za mladu reprezentaciju Srbije.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara