Uroš Matić posle 17 godina ponovo u Jedinstvu: Kapitenska traka za dobrodošlicu

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.09.24. | 16:43

Iskusnom vezisti poverena uloga lidera

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Lazarevca)

U smiraj prelaznog roka superligaš iz Uba angažovao je još nekoliko novih igrača, a među njima i Uroša Matića, koji se u rodni grad i matični klub vratio posle punih 17 godina pečelbarskog fudbala.

Izabrane vesti

Već na debiju, provereni vezista je sa kapitenskom trakom oko rukava predvodio ekipu, ali je i ovoga puta izostao rezultat i pobeda koju crveno-beli čekaju od starta prvenstva.

Radnilki iz Niša je znao da iskoristi slabosti debitanta u Mozzart Bet Superligi Srbije i na kraju zasluženo odnese ceo plen iz srca Tamnave.

„Nismo uspeli u nastojanju da konačno zabeležimo prvu pobedu, ali i pored svega, bez obzira na trenutnu situaciju, verujem da će uskoro da uslede bolji rezultati. Lično mislim da je prosto neshvatljivo da imamo samo jedan bod, jer po prikazanom zaslužili smo bar još neki“, kaže Matić.

Da li Vas je iznedila kapitenska traka?

„Iskreno, o tome nisam ni razmišljao, pa po meni, nije ni bila neka obaveza. Ljudi iz kluba su tako procenii i sada želim da to i opravdam. Uostalom, u klub sam se vratio sa ogromnom željom da pomognem iskustvom“.

Kako je izgledala prva utakmica u matičnom klubu, u rodnom gradu?

„Osećao sam se srećno, ponosno... Da, izostao je rezultat, pa da utisak bude potpun“.

Kako Vam se čini sadašnji sastav Jedinstva?

„Dobili smo potrebno iskustvo,a to je nedostajalo ekipinu protekom periodu. Sada je tu i Darko Jevtić, igrač od kojeg se mnogo očekuje. Ima znanje, isksustvo i nije tek tako bio na listi Zvezdinih želja pre nekoliko sezona. Tu su i Denzel, Moreno, od ranije Perez, Fereira, Kargbo...“

Da li je posle duela sa Nišlijama bilo razgovora sa bratom Nemanjom?

„I pored činjenice da je u Francuskoj, Nemanja je bukvalno 24 časa dnevno iz klub. Brine o svemu, bez obzira da li je reč o prvom timu, omladinskoj školi, klupskoj administraciji, svim poslovima... Pričali smo o utakmici. I on očekuje da će uslediti rezultati koji će nas vratiti u igru“.

Optimizam Vas ne napušta?

„Još kao dete voleo sam da maštam, da sanjarim, da težim većem i boljem i sada u ovim godinama ostao sam isti. Baš zato hoću da verujem da će Ub da ima ne samo stablnog superligaša, već da će Jedinstvo da bude klub koji će u dogledno vreme da igra i na evropskoj sceni. Tako razmišljam, ma kako drugi gledali na to“, zaključio je Uroš Matić, novi kapiten u povratničkoj misiji u crveno-belom dresu.

Piše: Miloje Radičević


tagovi

Jedinstvo UbMozzart Bet SuperligaUroš Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara