Uroš Matić nacrtao APOEL-u put u nokaut fazu, Kopenhagen iz dva puta do prvog mesta, proključala gol-mašina Rosenberg (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.11.19. | 23:11

Dinamo iz Kijeva pokelao u šestom minutu nadoknade

Letošnja eliminacija od Crvene zvezde – posle onako dramatične serije penala – možda bi uzdrmala neki drugi tim, međutim, Kopenhagen deluje nesalomivo o čemu svedoče rezultati u poslednja tri meseca. Tim Stolea Stolbakena i dalje je konkuretan u Danskoj (drugo mesto iza Midtjilanda), ali je završio 90 odsto posla u grupnoj fazi Lige Evrope i skoro obezbedio plasman u nokaut fazu, pošto je u petom kolu uzeo sva tri boda na gostovanju Luganu – 1:0.

U junaka Kopenhagena izrastao je vezista Nikola Tomsen, sredinom prvog dela u padu je zahvatio glavom centaršut Hrvata Bartoleca i doneo gostima slavlje vredno liderske pozicije na tabeli Grupe B. I dobre šanse za prolazak, jer će poslednjoj rundi na svom Parkenu biti dovoljno da ne poklekne pred Malemom. Čak može sebi da priušti poraz, u zavisnosti od toga šta će uraditi Dinamo iz Kijeva sa Švajcarcima.

Izabrane vesti

Solbakenov tim ni ovoga puta nije blistao. Na kraju krajeva, takav je bio u Beogradu, isto protiv crveno-belih na svom bunjištu, imao je i remija na međunarodnoj sceni ove jeseni, da bi večeras uputio tek dva šuta u okvir gola i slavio.

Kopenhagen je jedini neporažen tim u Grupi B, ali će imati sjajnog izazivača u poslednjem kolu, jer je u ludom meču u Švedskoj Malme savladao kijevski Dinamo 4:3 i probio se na drugo mesto,  pa ako slavi na Parkenu biće pobednik u društvu u kome mu je malo ko davao šanse da može dalje. Međutim, Markus Rosenberg je prevajeni špic, kako pipne loptu ona uđe u gol, tokom klupske karijere bio precitan 180 puta, od čega poslednja dva večeras, s tim što je maltene iz završnog šuta na utakmici, u šestom minutu nadoknade, srušio Ukrajince.

Bila je to totalno luda utakmica u Malmeu: domaćin je vodio, Dinamo zahvaljujući dvostrukom asistentu Bujalskom preokrenuo, tim Uva Reslera opet pokazao od kakvog je materijala, da bi Verbića sredinom drugog dela poravnao na 3:3. Taman kad su svi očekivali remi, Makrus Rosenberg je poturio nogu na centaršut s boka i izazvao ludnicu na tribinama.

Počeli su stresno, neobjašnjiviom porazom od Dudelaža u Nikoziji, kasnije pokleli pred Seviljom, ali mentalitet fudbalera APOEL-a ove sezone je dovoljno čvrst da zajedno sa Andalužanima prođe u nokaut fazu Lige Evrope. Kolo pre kraja prebrinuo je sve brige po pitanju plasmana u narednu rundu takmičenja, pa Kiprani mogu na miru da se posvete domaćem prvenstvu gde vrlo dobro stoje.

Koliko su napredovali u odnosu na septembarski okršaj sa Luksemburžanima pokazali su na stadionu „Josi Bartel“ i rutinski slavili na terenu kluba koji ih je u uvodnoj rundi tukao iako je APOEL u jednom trenutku vodio 3:2. Ovoga puta, bez iznenađenja najviše zahvaljujući srpskom internacionalacu Urošu Matiću, kreatoru slavlja u petom kolu Grupe A – 2:0.

Matić je najpre realizovao jedanaesterac posle igranja rukom Šnela, prevario golmana Žuberta i omogućio ekipi Tomasa Dola mirni nastavak utakmice. Konačna presuda potpisana je pred kraj prvog dela, s tim što je nekadšanji prvotimac Šturma iz Graca i Kopenhagena ovoga puta bio u ulozi asistenta,  njegova ubačena lopta sletela je na glavu Grigorisa Merkisa, a parnjak Vujadina Savića (dobio žuti karton) u poslednjoj linije Kiprana doneo prednost koju ni ambiciozni domaćin, prošle sezone više nego pristojan u istom takmičenju, nije mogao da stigne.

U drugom kolu ove grupe, Đulen Lopetegi je iskoristio komotnu poziciju i činjenjicu da je još pre tri sedmice osigura prolaz da šansu pruži igračima skromnije minutaže, pa se demotivisana Sevilja pošteno mučila proitv Karabaga, da bi do pogotka vrednog zadržavanja savršenog učinka (svih pet pobeda) stigla zahvaljujući rezervisti Brajanu Hilu u 61. minutu. Trijumf je u završnici overio Munas Dabur.

Reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj igrao je 90 minuta za Sevilju koja mesec dana uživa u statusu neporaženog tima, kako u Primeri, tako i u Ligi Evrope.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara