Uroš Đurđević (©Starsport)
Uroš Đurđević (©Starsport)

Đurđević se vraća u tim, Hihonu treba čudo u Barseloni

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 11:01

Segunda, plej-of: Espanjol ima gol viška (1:0), a večeras (21.00) na rasprodatom stadionu pred 40.000 gledalaca čeka Sporting u revanšu polufinala

Ovijedo je napavio malo iznenađenje, pobedio Eibar u Baskiji sa 2:0 i plasirao se u finale plej-ofa Segunde. Nekadašnji član Primere, posle godina tavorenja, ima šansu da se vrati u najviši rang, a rival u dvomeču biće bolji iz drugog polufinalnog para, Espanjol – Sporting Hihon.

Tim iz Barselone je u prvom meču pobedio u gostima sa 1:0 i bliži je finalu i zbog pravila plej-ofa koje favorizuje ekipe koje su bile bolje plasirane u ligaškom delu sezone. Naime, Hihonu treba pobeda od dva razlike da bi nastavio borbu za elitu. Naime, ako bi se meč završio minimalnom pobedom Sportinga, igrali bi se produžeci. Ako bi ostalo 0:1, 1:2 ili 2:3, ne bi se pucali penali, nego bi se Espanjol plasirao u finale i izborio dvomeč sa Ovijedom.

Izabrane vesti

Espanjol će imati podršku punih tribina. Stadion je rasprodat, biće 40.000 navijača. U prvom meču u Hihonu za domaćina nije igrao nekadašnji napadač Partizana Uroš Đurđević. On je povredio mišić, ali će biti spreman za revanš u Kataloniji. Očekuje se ipak da će početi meč s klupe za rezerve. Prednost u špicu će dobiti Huan Otero i Kampucano.

21.00: (1,95) Espanjol (3,40) Hihon (4,10)

Nekada prvi strelac Superlige Srbije nije u formi poslednjih godina. Tek četiri gola ove sezone za nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije koji je kasnije branio boje Crne Gore.

Prva zvezda plavo-belih je iskusni danski napadač Martin Brajtvajt. Bio je u konkurenciji za Evropsko prvenstvo, ali je u poslednjoj “seči” otpao. Sa 22 gola je prvi strelac španskog drugoligaškog karavana. Havi Puado je postigao pobedonosni gol pre četiri dana. Bio je to njegov 14. u prvenstvu. Njih dvojica su dali više od 60 odsto golova Espanjola.

Tim iz Barselone ne može da računa na suspendovanog Serhija Gomeza i povređenog Lozana. Za Sporting van stroja je Zafrino.

U ligapškom delu Segunde nije bilo golova u duelu ovih timova u Kataloniji.

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

ŠPANSKA SEGUNDA, POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Sreda

Eibar - Ovijedo 0:2 (0:0), prvi meč: 0:0

/Alemao 59, Mojano 79/

Četvrtak

21.00: (1,95) Espanjol (3,40) Hihon (4,10), prvi meč: 0:1

***kvote su podložne promenama



tagovi

segundaŠpanija 2Sporting HihonEspanjol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara