Kings Kangva (©Starsport)
Kings Kangva (©Starsport)

Ural zove Kangvu i nudi Zvezdi 500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 10:26

Zambijcu ugovor na tri godine i 30.000 evra mesečno

Zimus su zvala Krila Sovjetov, sada se pominje i Pari Nižnji Novgorod, ali Kings Kangva bi na kraju mogao da završi u Uralu iz Jekaterinburga.

Tako piše ugledni ruski novinar Ivan Karpov, koji navodi da je transfer veoma blizu realizacije. I ako se njegove tvrdnje ispostave kao tačne, Crvena zvezda će na Kangvi biti u minusu, pošto ga je jula 2022. Platila 1.500.000 evra, dok će sada uzeti 500.000.

Izabrane vesti

Neočekivan epilog imajući u vidu da je sada 25-godišnji vezista odmah po dolasku u Beograd kupio javnost energičnom igrom zbog koje su mnogi pomislili da je kvalitetom “zalutao” u srpski fudbal. Međutim, ta početna euforija nije mnogo potrajala. Kangva se polako gasio, pa je prošle sezone odigrao svega 509 minuta u Mozzart Bet Superligi – svejedno stigao da upiše tri asistencije – i još sedam minuta protiv Mančester Sitija u Ligi šampiona pre no što je prosleđen Kortrajku na pozajmicu.

U Belgiji je dobio veću minutažu, pa je ponovo postao interesantan klubovima iz Rusije i sad je već sasvim jasno da će tamo i vratiti. Samo još da vidimo gde tačno. Ural će pokušati da ga privoli trogodišnjem ugovoru sa platom od 3.000.000 rublji mesečno, odnosno oko 30.000 evra.

Pristojni finansijski uslovi, mada nije trebalo da se završi ovako, jer na trenutke je zaista izgledalo da će Kangva iz Zvezde na zapad Evrope. Nažalost, previše su retki bili ti trenuci, pa je Kangva izgubio ulogu u timu i rastanak je sada najbolje rešenje i za klub i za igrača.



tagovi

Kings KangvaFK Crvena zvezdaUralLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara