Fudbaleri Urakana (©AFP)
Fudbaleri Urakana (©AFP)

Urakanov zicer za povratak na vrh argentinskog šampionata

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.08.24. | 23:03

Jedini neporaženi tim u Argentini dočekuje Belgrano (ponedeljak, 01.30) u 11. kolu prvenstva

U noći između nedelje i ponedeljka sa početkom od 01:30 sati po srednjoevropskom vremnu na stadionu Tomaš Adolfo Duko, u sklopu 11. kola argentinske Profesionalne lige, doskorašnji lider prvenstva, Urakan, ugostiće Belgrano. Ekipa iz Parke Patrisiosa imala je najbolji učinak u prvenstvu do sada i nastojaće da održe prvo mesto na tabeli u okršaju sa Piratima iz Kordobe, koji mora da čuva snagu i za međunarodnu scenu gde ih očekuje odlučujuća utakmica u osminu finala Kopa Sudamerikane.

Početak 11. kola Urakan je dočekao na prvom mestu, sa 20 osvojenih bodova, ali ga je u međuvremenu zbog svojih po rasporedu ranije odigranih utakmica prvo pretekao Rasing iz Aveljanede, a prethodne noći i Velez Sarsfiled u pobedi nad Institutom od 1:0. Međutim, Rasing ima istih 20 bodova kao Urakan, dok je klub iz Linijersa na distanci od samo jednog boda više, što znači da će se eventualnim pozitivnim rezultatom protiv Belgrana, tim Franka Kudelke vratiti na vrh tabele.

Izabrane vesti

Mnogi smatraju da El Globo zadržava poziciju u vrhu tebele isključivo zbog rezultata koji su ostvarili do pauziranja nacionalnog prvenstva zbog održavanja Kupa Amerike, jer je od tada tim iz Parke Patrisiosa odigrao pet utakmica, od kojih je čak četiri završeno nerešenim ishodom, uz samo jednu pobedu protiv Rosario Sentrala u 8. kolu Profesionalne lige na stadionu Hihante de Aroito. Pored toga, učestvovao je i u Kupu Argentine protiv Argentinos Juniorsa u osmini finala gde je uspeo da se plasira u narednu rundu nakon nerešenih 1:1 u regularnom delu i pobede u penal seriji.

Ipak, Urakan do sada ima pet pobeda i pet remija, i jedini je neporaženi tim u ligi, uz 11 postignutih i samo četiri primljena gola. To nije ekipa koju karakteriše sjajna ofanzivna igra, nema veliki kapacitet, ali više se izdvaja po igri odbrambenog intenziteta.U stvari, oni su tim sa najboljom odbrambenom efikasnošću u ligi i verujemo da je ovo jedan od ključnih aduta u njihovu korist.


01.30: (1,95) Urakan (3,35) Belgrano (4,20)


Međutim, za ovaj duel moramo uzeti u obzir da iako igraju kod kuće, iz prethodnih nastupa pred svojom publikom, i te kako su znali da posrnu pred sam kraj utakmice, upravo zato što nemaju sposobnost da dominiraju nad svojim protivnikom. Igrajući kao domaći tim El Globo broji tri tri pobede i dva remija, uz pet postignutih i samo jedan primljen gol u poslednjih pet odigranih mečeva. Ipak, treba naglasiti da su njihove poslednje utakmice kod kuće, završene nerešenim rezultatom bez golova, protiv Estudijantes iz La Plate i Rasinga iz Avelanede.

Ovoga puta, protivnik će im biti Belgrano, tim koji je do sada u konkurenciji vodio zanimljivu kampanju, plasirajući se blizu vrha tabele. Popularni Pirati iz Kordobe do sada su na svoj konto dodali 16 bodova, četiri manje od trenutnog rivala, uz učinak od četiri pobede, četiri remija i dva poraza, uz 14 postignutih i isto toliko primljenih golova i trenutno se nalaze na deobi osmog mesta sa istim brojem bodova kao River Plejt i Lanus.

Tim, međutim, dolazi iz dva uzastopna remija, odigravši meč bez golova u gostima protiv Sarmienta, a zatim i 1:1 protiv Santa Fea na strani. Za ovu utakmicu protiv Urakana, takođe moramo uzeti u obzir da će trener Huan Rafael morati da posegne za nekim alternativnim rešenjima kada je u pitanju igrački kadar, a sve zbog revanš meča osmine finala Kopa Sudamerikane. Naime, prošle nedelje Belgrano je otputovao u Brazil gde je izgubio od Atletiko Paranaensea rezultatom 2:1, a koga će sledeće nedelje na svom terenu ugostiti u drugoj i odlučujućoj utakmici za plasman u četvrtfinale takmičenja.

Zbog toga je vrlo verovatno da ekipa neće nastupiti sa maksimalnim kapacitetom, što na kraju Urakanu daje još veće šanze, iako nisu igrali sjajan fudbal na poslednjih nekoliko utakmica kada su u pitanju nastupi kod kuće. Ova dva tima jednom su se već sastali u tekućoj godini, kada su odigrali meč, takođe 11. kola u Liga kupu, ali na stadionu Hulio Sezar Viljagra u Kordobi, kada je tom prilikom domaći sastav slavio sa 2:0. Štaviše, Urakan nije savladao ovog rivala na svom terenu u poslednja četiri okršaja. Zapravo, poslednji put kada j El Globo pred svojim navijačima uspeo da pobedi Pirate iz Kordobe, bilo je to pre gotovo 19 godina, u sezoni 2005, kada je na Adolfo Duko stadionu na semaforu stajao rezultat od 2:1 u korist domaćih.

Piše: Đorđe RADONJIĆ

***

MOZZART ČASTI LAJV TIKET!

Sve što treba da uradiš je da do nedelje odigraš tiket klasičnog klađenja za bar 1.000 rsd uz minimalnu kvotu 4,00 i najmanje četiri para od kojih je jedan iz Liga petice. Ovo neće biti teško obzirom na to kakvi mečevi te očekuju u ponudi - ovo su uslovi, a nagrada je 500 rsd za lajv”.

***


ARGENTINA 1 – 11. KOLO

Petak

Platense - Barakas 0:0

Subota

Njuels Old Bojs - Rasing 0:1 (0.1)

/Martinez Tobinson 30/

Independijente - Rosario 1:0 (1:0)

/Lomonako 17/

Lanus - Kordoba Santijago 1:1 (1:0)

/Rodriges 35 - Veraldo 85/

Himnasija La Plata - River Plejt 1:1 (0:0)

/Kastiljo 83 - Fernandes 55/

Nedelja

Velez - Instituto 1:0 (1:0)

/Romero 15pen/

Taljeres - Rivadavija 2:1 (0:1)

/Bartićioto 75, Rodriges 90+6 - Rios 45+1/

Boka Juniors - San Lorenco U TOKU

Sarmijento - Tigre U TOKU

Atletiko Tukuman - Estudijantes U TOKU

Ponedeljak

01.30: (1,95) Urakan (3,35) Belgrano (4,20)

23.45: (2,25) Union Santa Fe (3,10) Argentinos Juniors (3,50)

23.45: (1,80) Godoj Kruz (3,40) Rijestra (4,90)

Utorak

02.00: (2,25) Defensa i Hustisija (3,15) Banfild (3,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1UrakanBelgrano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara