Vojvodina savladala Partizan i osvojila Kup Srbije u odbojci

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.03.20. | 21:28

Lale sada imaju 15 trofeja u ovom takmičenju

Odbojkaši Vojvodine pobednici su Kupa Srbije za tekuću sezonu! Novosađani su večeras u Ubu u finalnom meču pobedili Partizan sa 3:1 (22:25, 25:22, 25:19, 25:23) posle 125 minuta igre i tako osvojili petnaesti pehar pobednika nacionalnog Kupa.

U fantastičnoj atmosferi, u prisustvu 1.950 gledalaca, Vojvodina je zasluženo stigla do trijumfa i rekorda po broju osvojenih trofeja u Kupu Srbije. Prvi put u istoriji nacionalnog Kupa, finalisti su mogli da koriste “video proveru poena”, koja je obavezna na međunarodnim takmičenjima reprezentativnih selekcija, što je nadmetanje podiglo na još viši nivo.

Izabrane vesti

Najefikasniji u timu Vojvodine je na kraju bio Aleksandar Blagojević sa 25 poena, dok je u timu Partizana iznad ostalih bio Marko Nikolić koji je upisao 28 poena. 

Prvi set je pripao odbojkašima Partizana, iako je Voša bila ta koja ga je bolje započela. Imali su Novosađani tri poena prednosti još na startu, ali su ipak crno-belima u nastavku prepustili dominaciju, pa su Beograđani nakon veće borbe došli do osvajanja prvog dela igre - 25:22.

Međutim, Lale su odmah uzvratile u narednom setu. Još od starta je Vojvodina nametnula ritam koji joj odgovara, otišla na pet poena prednosti koje je uz manje ili više muka uspela da sačuva do samog kraja. Ruku na srce, Partizan je u jednom momentu prišao na samo poen zaostatka, ali su Lale bez obzira na sve ipak izjednačile na 1:1 u setovima - 22:25.

Već u trećem setu smo videli nešto drugačiju Vojvodinu, onu koju smo ove sezone videli u Ligi šampiona. Borbeno su Novosađani krenuli, brzo otišli na veliku prednost i na kraju osvojili treći period igre sa čak šest poena lufta. Raspucali su se odbojkaši iz Novog Sada, dosta lakše dolazili do poena nego u uvodna dva seta, pa samim tim rezultat nije smeo da začudi. Sa druge strane, izabranicima Siniše Gavrančića su falili poeni krajnjih napadača - 19:25.

Četvrti set je, ispostaviće se, bio poslednji. Partizan se držao koliko je mogao, čak je na početku došao do osetnog vođstva od 5:1, ali je Vojvodina ipak uspela da ga prelomi u svoju korist i da na kraju slavi pobedu i pehar u Kupu Srbije. Pobedu im je faktički "uručio" Kisić nakon servis greške - 23:25.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara