Union uzeo drugi trofej u ovom veku (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.07.24. | 22:24

Pao šampion Belgije Klub Briž - 2:1

Union Sen Žiloaz slavi drugi trofej u ovom veku, a prvi sa novim trenerom Sebastijanom Pokonjolijem. Uprkos daleko boljim statističkim podacima i dominacijom u većem delu susreta, šampion Briž doživeo je poraz na svom bunjištu i ostao bez Superkupa Belgije - 1:2.

Union je tek drugi put od 1960. godine slavio na stadionu Jan Brejdel i to zahvaljujući pogocima u smiraj prvog dela i na samom početku drugog. Taj period od nekoliko 'žutih minuta' domaćina je na kraju, ispostavilo se, skupo koštao.

Izabrane vesti

Prvi gol za goste delo je Kamerona Puertasa sa bele tačke, pošto je Zaid Romero srušio Eltona Kabangua sa leđa. Iskusni Simon Minjole je pročitao gde će lopta, međutim užasno je intervenisao, prošla mu je kroz ruke za 0:1.

Prednost Uniona duplirao je Fede Lejsen nakon nepunih 120 sekundi igre u nastavku. Od tog trenutka bilo je jasno da će Briž vrlo teško uspeti da se vrati...

Skupoceni novajlija Kristos Colis (doveden za 6.500.000 evra iz nemačke Fortune) uspeo je da smanji na 11 minuta pre kraja, međutim do izjednačenja nije došlo.

Ovo je prvi poraz Briža u domaćim takmičenjima još od marta meseca...



tagovi

superkup belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara