Vanaken i De Ketelar (©Reuters)
Vanaken i De Ketelar (©Reuters)

Union stigla kazna za glupost Vanzira, Briž utišao Brisel i sad se prvi pita za titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.05.22. | 15:36

Branilac titule sve bliži odbrani trona

Bilo je lepo dok je trajalo, Union je prokockao prednost koju je imao u odnosu na najbžu konkurenciju i sve je bliži tome da bajkovita sezona ipak dobije košmarni završetak. Union je u meču sezone protiv Briža na svom stadionu prošao za manje od 20 minuta put od velikog iskoraka za osvajanje šampionske krune do poraza koji verovatno znači i kraj svih nadanja za nekada veliki klub belgijskog fudbala...

Briž je utišao Brisel i slavio 2:0 (0:0) i sada se prvi pita za titulu kojoj može da se približi ukoliko u sredu pobedi istog rivala, samo na svom terenu. Posle te utakmice ostaju još dva kola do kraja prvenstva, ali teško je očekivati da će puleni Alfreda Šrojdera uprskati kao što su to uradili fudbaleri Uniona.

Izabrane vesti

Ogroman poklon dobio je domaćin u 54. minutu kada je Mikele oborio Lazar Amanija koji je pokušao da ga pretrči u driblingu. Sudija je odmah reagovao i bez dileme pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Dante Vanzir i umesto da ostane hladne glave on je pucao užasno loše, pored gola i tako svojoj ekipi oduzeo veliku šansu da uzme gol prednosti koji pitanje da li bi Briž uspeo da nadoknadi.

Kako to obično bude, kazna je bila surova. Igrao se 74. minut kada je Hans Vanaken utrčao na centaršut Skova Olsena i pogodio glavom levi deo gola. Golman Uniona bio je prosto nemoćan. Vanaken je najavio poraz domaćina koji je potvrđen duboko u nadoknadi. Union je imao korner zbog kojeg je golman Moris istrčao u kazneni prostor Briža i to se ispostavilo kao loš potez. Centaršut je bio loš, a fudbaleri Briža istrčali su kontru iz koje je Antonio Nusa pogodio praznu mrežu mada je tom prilikom stradao Šarl de Ketelar pošto ga je jedan od igrača Uniona uhvatio u “makazice“ kojima je mogao ozbiljno da ga povredi.

Srećom po goste De Ketelar je prošao bez ozbiljnih posledica, a Nusa je mogao da proslavi gol koji će verovatno okrenuti sezonu u korist Briža. Sada svi čekaju sredu, da vidimo ko će do krune.

BELGIJA 1 (PLEJ-OF) – 3. KOLO

Nedelja

Union - Klub Briž 0:2 (0:0)

/Vanaken 74, Nusa 90+8/

18.30: (3,30) Anverpen (3,40) Anderleht (2,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Union Sen ŽiloazKlub BrižHans VanakenAntonio Nusa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara