Fudbaleri Uniona sa trofejem Kupa Belgije (©AFP)
Fudbaleri Uniona sa trofejem Kupa Belgije (©AFP)

Union još slavi decenijama čekani trofej, ali tužni Klub Briž sada može da ga izbaci iz trke za titulu

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.05.24. | 12:50

Dramatična završnica prvenstva Belgije, derbi koji bi mogao da odluči mnogo toga se igra ovog ponedeljka od 20.30

Ozbiljno se zakuvalo u borbi za titulu u Belgiji. Union Sen Žiloaz u plej-ofu nije uspeo da sačuva prvo mesto na tabeli, koje je imao posle ligaškog dela, a ovog ponedeljka od 20.30 bi mogao da ostane bez šanse da osvoji titulu. Klub Briž će pred svojim navijačima imati priliku da izbaci iz trke novog osvajača Kupa Belgije, ukoliko ga savlada.

Union je u sredu podigao pehar kupa prvi put posle 110 godina, pobedom nad Antverpenom sa 1:0. Ujedno i prvi trofej posle 89 godina. Raspoloženje je zato u Briselu trenutno dobro, ali Klub Briž bi vrlo lako mogao da ga pokvari.

Izabrane vesti

Jer, ima tri poena više na tabeli i ukoliko ga danas savlada Union neće imati ni matematičke šanse da se nađe na tronu. Razlog je taj što i Anderleht ima četiri boda više od Sen Žiloaza (uz meč više), a posle ovog su do kraja plej-ofa ostala samo još dva kola. Već u sledećem kolu se direktno sastaju Anderleht i Klub Briž u Briselu, a nije moguće da nijedan tim ne osvoji nijedan bod. Union bi onda uz malo sreće mogao da dođe do druge pozicije i kvalifikacija za Ligu šampiona, ali prvo mesto bi ostalo van domašaja.

Zato, trener Aleksander Blesin ne može da pravi nikakve kalkulacije. Pobeda u Brižu ili kraj.

Sve je stvar stanja uma. Bilo je nekoliko momenata tokom sezone kada smo mogli da kažemo da smo umorni, da su nam noge teške. Međutim, ako svom umu ne dozvoljavate da razmišlja u tom pravcu sve je lakše. Pobede pomažu u tome, naravno. Nisam imao utisak na treningu u nedelju da su mi igrači umorni“, kazao je Blesin.


20.30: (1,98) Klub Briž (3,50) Union Sen Žiloaz (3,80)


Ovo će da bude čak šesti susret Klub Briža i Uniona ove sezone, a za sada je 2:2 u pobedama. Naravno, u Anderlehtu se nadaju da će ostati nerešeno, jer bi tako Ljubičasti ostali na vrhu tabele.

Union je dvaput trijumfovao u Briselu, u novembru u prvenstvu sa 2:1, pa potom 28. februara u revanš meču polufinala kupa sa 2:0. Tada je golom Sajksa u 92. minutu izborio plasman u finale, pošto je prethodno u prvom meču bilo 2:1 za Klub Briž.

U decembru su u Brižu, u ligi, odigrali 1:1, dok su plavo-crni slavili u prvom susretu plej-ofa 21. aprila u prestonici Belgije sa 2:1. Pritom, do bodova su tada došli sa igračem manje, Hugo Vetlesen je tada dobio crveni karton (drugi žuti) još u 65. minutu.

Klub Briž je u prvenstvu nanizao šest pobeda, ali u lošem raspoloženju dočekuje današnji derbi. Razlog je što je u četvrtak odigrao kod kuće samo 1:1 sa Fjorentinom, pa nije uspeo da se plasira u finale Lige konferencije.


------------------------------

Sve utakmice Župiler Pro lige možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------


BELGIJA 1 (PLEJ-OF) – 8. KOLO

Subota

Anderleht – Genk 2:1 (1:0)

/Veršeren 44, Dolberg 70 – Arokodare 75/

Nedelja

Antverpen – Serkl Briž 1:2 (0:2)

/Kerk 79 – Lemerešal 33, Denki 44/

Ponedeljak

20.30: (1,98) Klub Briž (3,50) Union Sen Žiloaz (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Union Sen ŽiloazKlub BrižAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara