(AFP)
(AFP)

Unaj Simon ne brani protiv Srbije, preti mu pauza do kraja 2024.

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 16:33

Reprezentativni golman Španije zbog operacije propušta maltene kompletan prvi deo sezone

Prvu narednu utakmicu Španci će igrati u Beogradu, na početku narednog izdanja Lige nacija, a već sad se zna da na stadion „Rajko Mitić“ neće doći u najjačem sastavu. Iz šampionskog kadra, koji pre pre nekoliko dana osvojio pehar prvaka Evrope, ispao je Unaj Simon, što znači da ga nećemo gledati na delu 5. septembra protiv Srbije.

Ne, nisu u pitanju nikakvi potresi u Crvenoj furiji, već operacija ligamenta desnog zgloba (mučio ga i danije, ali je mogao da brani na turniru), kojoj je Simon podvrgnut u četvrtak u Madridu i posledično toj hirirškoj intervenciji neće moći da brani najmanje tri, a možda i cela četiri meseca kad bude krenula nova sezona. Kako je meč sa Orlovima prvi u predstojećem ciklusu Lige nacija jasno je da ne postoje ni matematičke šanse da se prvotimac Atletik Bilbaa oporavi do gostovanja ekipe Luisa de la Fuentea u Beogradu.

Izabrane vesti

Španija je u Nemačkoj kao rezerve Simonu imala Davida Raju iz Arsenala i Sosijedadovog Aleksa Remira i realno je očekivati da neko od njih dvojice bude poslednja brana selekciji Dragana Stojkovića. Daleko veći problem od De la Feuntea ima Ernesto Valverde, jer može da se ispostavi da je za Simona završena kalendarska godina.

Prognoze govore da će rehabilitacioni period potrajati između četiri i pet meseci. U najboljem slučaju, Simon bi propustio na klupskom planu 14 ligaških i četiri utakmice grupen faze Lige Evrope, ali postoji scenario koji brine sve na San Mamesu, a podrazumeva oporavak sve do pauze u Primeri usled Božića i onda Unaj ne bi branio nijednu utakmicu u prvom delu prvenstva, a propustio bi kompletnu grupnu fazu drugog po vrednosti UEFA takmičinja i svih šest mečeva u Ligi nacija.

Valverde je planirao da prirodna zamena Simonu bude Kepa Aagiresabala, međuitim, i on se povredio početkom sedmice i neće biti u stanju da pomogne ekipi u uvodnim mečevima sezone. Pretpostavlja se da će prvi izbor stručnog štaba biti Aleks Padilja, 20-godišnji Meksikanac, koji još nije debitovao za prvi tim baskijskog čeda.



tagovi

PrimeraUnaj SimonAtletik BilbaoBilbaoFudbalska reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara