Andre Pjer Žinjak (©Reuters)
Andre Pjer Žinjak (©Reuters)

Umor i tradicija koče Žinjaka i družinu

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.02.21. | 23:12

Meksička Klausura: Veliki derbi Tigresa i Kruz Azula u San Nikolas de los Karzu. Domaćin nije dobio već sedam mečeva na stadionu Universitario tim iz Meksiko Sitija

Šesto kolo meksičke Klausure biće kompletirano mečom u San Nikolas de los Karzu, gradu sa oko pola miliona stanovnika u državi Novi Leon. Tigres noćas (04.00) dočekuje Kruz Azul. Oba tima imaju šampionske ambicije i uz Ameriku i Monterej su glavni kandidati za krunu u veoma jakom šampionatu Sombrerosa.

Sinonim za Tigres poslednjih godina je francuski veteran Andre Pjer Žinjak, nekadašnji reprezentativac Galskih petlova koji je već šestu godinu stanovnik Meksika. Kada je bio na vrhuncu slave, u golgeterskoj formi, pomalo neočekivano iz Marselja je otišao put Srednje Amerike, a u Meksiku bi mogao i da završi bogatu karijeru. Već je ušao u 36. godinu života. Tigres može da se pohvali da je vicešampion sveta. Srušio je prošle nedelje šampiona Južne Amerike Palmeirasa u polufinalu sa 1:0 golom Žinjaka, ali je u finalu minhenski Bajern bio bolji i slavio sa minimalnih 1:0.

Izabrane vesti

Manje od sedam dana od meča u Kataru, Tigres dočekuje velikana iz Meksiko Sitija koji je posle očajnog starta i dva poraza vezao tri pobede. Domaćin je solidno počeo sezonu sa sedam bodova iz četiri meča. Jedini poraz je doživljen u gostima od Santos Lagune (0:2). Izabranici trenera Rikarda Feretija sigurno su umorni posle napora u Al Rajanu, ali dolazak velikog rivala je motiv za Žinjaka i drugove. Francuskom veteranu ove sezone u špicu se pridružio Paragvajac Karlos Gonzalez Espinjola, plaćen vicešampiona Meksika Unam Pumasu čak 4.500.000 evra. On je bio na meti i Kruz Azula, ali je odlučio da se pridruži timu iz San Nikolasa.

Paragvajac je već počeo da se otplaćuje jer je za novi klub postigao dva gola i imao jednu asistenciju. Žinjak se u novoj sezoni meksičke Klausure jednom upisao u listu strelaca.

Kruz Azul je prošle godine bio tragičar u plej-ofu, kada je ispustio prednost od 4:0 iz prvog meča protiv gradskog rivala Unam Pumasa. Tim sa stadion Azteka predvodi s klupe Peruanac Huan Rejnoso, iako je početkom godine bilo govora da bi kormilo mogla da preuzme legenda meksičkog fudbala Ugo Sančez, nekadašnji napadač Reala.

Huan Eskobar je s dva gola najbolji strelac ove sezone, a od nosilaca igre tu je Džonatan Rodrigez, koji je jednom zatresao mrežu, a imao je i dve asistencije. Kruz je primio samo jedan pogodak na poslednje tri utakmice u prvenstvu.

Prošle sezone u Aperturi Tigres je u gostima slavio u Meksiko Sitiju protiv Kruza Azula sa 1:0 golom Kolumbijca Luisa Kinjonesa u finišu utakmice. Tigres teško izlazi na kraj sa noćašnjim rivalom na svom terenu. Nije pobedio već sedam utakmica kao domaćin (dva poraza i pet remija). Poslednji put je slavio protiv Kruz Azula pre sedam godina. Od kada je Žinjak u Tigresu nikada nije dobio tim iz Meksiko Sitija na stadionu Universitario.

MEKSIKO 1, KLAUSURA – 6. KOLO

Subota

Puebla - Huarez 4:0 (2:0)

/Ormeno 5, 51pen, 70, Tabo 43/

Tihuana - Leon 2:0 (1:0)

/Manotas 6, Kastiljo 90+5/

Mazatlan - Atletiko San Luis 0:3 (0:2)

/Ibhanjez 16, 38pen, Berterame 62/

Nedelja

Gvadalahara - Nekaksa 2:2 (1:1)

/Urijarte 45+1, Masijas 90+4 - Gonzalez 39, Masijas 53ag/

Amerika - Keretaro 2:1 (1:1)

/Naveda 26, Martin 84 - Sepulveda 45+1/

Toluka - Unam Pumas 1:0 (0:0)

/Kaneljo 88/

Ponedeljak

Santos Laguna - Monterej 1:0 (0:0)

/Dorija 60/

Utorak

Pačuka - Atlas 0:1 (0:1)

/Malkora 31pen/

Četvrtak

04.00: (2,20) Tigres (3,10) Kruz Azul (3,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

TigresKruz AzulMeksikoMeksiko 1Andre Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara