Umesto sa Đironom, u Ligi šampiona sa Bajerom: Aleiš Garsija potpisao na pet godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 19:53

Uteha za neodlazak na Evropsko prvenstvo 26-godišnjem defanzivnom vezisti stigla u vidu transfera

Htela ga je Barselona, a dobio Bajer Leverkuzen. Nekadašnji igrač Viljareala i Mančester Sitija, između ostalih i Dinamo Bukurešta, 26-godišnji Aleiš Garsija, prešao je iz Đirone u redove nemačkog prvaka.

Ugovor je potpisan do kraja juna 2029. godine, a finansijski detalji nisu zvanično navedeni, ali navodno je reč o sumi od 18.000.000 evra fiksno, plus dodatna 2.000.000 ukoliko budu ispunjeni uslovi za bonus.

Izabrane vesti

Garsija iza sebe ima veoma uspešnu sezonu u dresu Đirone, sa kojom je uspeo da dođe do istorijskog plasmana u Ligu šampiona. Neće, ipak, sa Kataloncima igrati u eliti ali hoće sa novim prvakom Nemačke. Probaće centralni vezista da pomogne Ćabiju Alonsu da nastavi sa sjajnim rezultatima nakon samo jednog poraza u prethodnom ciklusu i to računajući sva takmičenja. Podsetimo, Bajer je osvojio duplu krunu na domaćoj sceni, dok je izgubio samo od Atalante u finalu Lige Evrope (3:0).

Novi fudbaler nemačkog u Đironi je proveo prethodne tri sezone. Zajedno su ušli iz Segunde u Primeru i ispisali najlepšu stranicu kluba, a dobre igre koje je pružao u Mićelovom timu omogućile su Garsiji da se nađe na širem spisku španskog selektora Luisa de la Fuentea uoči Evropskog prvenstva. Nije, međutim, prošao poslednji filter, pa je njegovo ime prilikom skraćivanja precrtano zajedno sa Barseloninim Pauom Kubarsijem i Markosom Ljorenteom iz Atletiko Madrida.

"Verovatno kao i svi ljubitelji fudbala širom Evrope, i ja sam se divio fantastičnim dostignućima Bajer Leverkuzena u prošloj sezoni. Presrećan sam što je klub kao što je Bajer odlučio da me angažuje. Sada je na meni da opravdam očekivanja i doprinesem nastavku dobrih rezultata", izjavio je Španac nakon potpisivanja ugovora.



tagovi

Bajer LeverkuzenĐironaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara